Foto: LETA

Krievijas Veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests "Rosseļhoznadzor" varētu atcelt aizliegumu ievest zivju produkciju no Latvijas ne ātrāk kā pēc mēneša, bet tikai no nedaudziem uzņēmumiem, trešdien paziņoja dienesta vadītājs Sergejs Dankverts.

"Mēs saņēmām no Latvijas kolēģiem atskaišu tulkojumus par novērstajiem trūkumiem, kas tika atklāti Latvijas uzņēmumu inspekcijas laikā, un apmēram līdz 20.septembrim mēs tos izskatīsim," viņš sacīja aģentūrai "Interfax".

Dankverts atklāja, ka pēc tam ir plānota tikšanās ar Latvijas Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārstāvjiem, lai "virzītos tālāk". Tikšanās var notikt Rīgā vai Maskavā, viņš piebilda.

"Rosseļhoznadzor" vadītājs uzsvēra, ka "nevar gaidīt plaša mēroga aizlieguma atcelšanu". "Ļoti iespējams, ka prasības spēs izpildīt viens vai divi uzņēmumi," viņš sacīja.

"Spriežot pēc mūsu inspektoru atskaitēm, tur ir nepieciešama modernizācija, tehnoloģiskā atjaunošana, mūsdienīgas benzopirēna un citu kaitīgu vielu kontroles metodes," norādīja Dankverts.

Jau vēstīts, ka Krievijas lauksaimniecības ministrs Aleksandrs Tkačovs 5.augustā paziņoja, ka Krievijas amatpersonas divu nedēļu laikā izskatīs PVD iesniegtos dokumentus par novērstajiem trūkumiem Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumos, un, ja nekonstatēs pārkāpumus, aizliegums importēt zivis un zivju produktus no Latvijas tiks atcelts.

4.jūnijā "Rosseļhoznadzor" noteica aizliegumu ievest zivis un zivju produkciju no Latvijas un Igaunijas. Iemesls produkcijas ievešanas aizlieguma bija veterināro un sanitāro prasību pārkāpumi. PVD 16.jūlijā paziņoja, ka Latvijas zivrūpnieki ir novērsuši "Rosseļhoznadzor" konstatētās neatbilstības.

Vēstīts arī, ka Krievijas patērētāju tiesību aizsardzības dienests "Rospotrebnadzor" no 1.augusta ir aizliedzis ievest zivju konservus no pieciem Latvijas uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!