Foto: DELFI
Mājputnu audzētājiem būs atbalsts biodrošības prasību ieviešanai par kopumā 900 000 eiro.

Lauku atbalsta dienests (LAD) izsludinājis projektu iesniegumu pieņemšanu Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) un Lauku attīstības programmas (LAP) pasākumā "Dabas katastrofās un katastrofālos notikumos cietušā lauksaimniecības ražošanas potenciāla atjaunošana un piemērotu profilaktisko pasākumu ieviešana".

Projektu iesniegumu pieņemšana pasākumā "Atbalsts profilaktiskajiem pasākumiem, lai mazinātu epizootiju un epifitotiju iespējamās sekas" putnkopības nozarei notiks no 1.marta līdz 31.martam ar kopējo publisko finansējumu 900 000 eiro.

Uz atbalstu piektajā kārtā var pretendēt tikai tās putnkopības saimniecības, kuras ražo produkciju tirgu, un kurām ar normatīvajiem aktiem piemērota prasība ieviest biodrošības pasākumu plānu.

Kārtā iesniegto projektu īstenošanas beigu termiņš ir viens gads no lēmuma par projekta iesnieguma apstiprināšanu spēkā stāšanās dienas.

Projekta iesnieguma veidlapa pieejama mājaslapā www.lad.gov.lv sadaļā "Atbalsta veidi/Projekti un investīcijas".

Projekta iesniegumi jāiesniedz, ievērojot Elektronisko dokumentu likumu vai personīgi LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs, vai Zemkopības ministrijas Klientu apkalpošanas centrā, Rīgā, Republikas laukumā 2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!