Foto: Shutterstock

Otrdien, 16. oktobrī, Lauku atbalsta dienests (LAD) 36 000 lauksaimniekiem izmaksājis vienotā platību maksājuma avansu – vairāk nekā 58 miljonus eiro, portālu "Delfi" informēja LAD.

Šis ir pirmais gads, kad maksājums tik lielam lauksaimnieku skaitam tika veikts tik ātri, norāda LAD, piebilstot, ka pagājušajā gadā tik liels klientu skaits minēto maksājumu saņēma līdz oktobra beigām.

Vienotā platību maksājuma finansējums 2018. gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir palielinājies par 10%, un provizoriskā atbalsta likme ir aptuveni 75 eiro par hektāru, no kuras avansa maksājumā tiek izmaksāti 70% tas ir 52,5 eiro par hektāru.

Tuvākajās dienās lauksaimnieki arī saņems avansa maksājumu 85% apmērā par apgabaliem, kuros ir dabas vai citi specifiski ierobežojumi.

LAD aicina lauksaimniekus vēlreiz pārliecināties Elektroniskajā pieteikšanās sistēmā, vai LAD ir sniegtas visas nepieciešamās atbildes, lai maksājumus būtu iespējams saņemt savlaicīgi.

Ņemot vērā, ka gan iepriekšējais, gan šis gads lauksaimniekiem laikapstākļu dēļ ir bijis pārbaudījumu pilns, LAD strādā, lai maksājumi lauksaimnieku kontos nonāktu pēc iespējas ātrāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!