Foto: DELFI

Krievijas patērētāju tiesību aizsardzības dienests "Rospotrebnadzor" ir iesniedzis Latvijai prasības, kuru izpilde ir nepieciešama, lai Krievijas tirgū varētu atgriezties Latvijas šprotes, paziņojusi "Rospotrebnadzor" vadītāja Anna Popova.

"Šobrīd ir dokumentu sagatavošanas posms, šo darbu organizē Latvijas puse," viņa sacīja aģentūrai "Interfax".

Jau vēstīts, ka "Rospotrebnadzor" no 1.augusta ir aizliedzis ievest zivju konservus no pieciem Latvijas uzņēmumiem, jo esot konstatēti pārkāpumi Krievijas patērētāju tiesību aizsardzības likumu prasību izpildē.

Šie uzņēmumi ir "Ventspils zivju konservu kombināts", "Gamma - А", "Sabiedrība IMS", "Unda" un "Saldus gaļas kombināts".

Popova iepriekš paziņoja, ka tāds lēmums pieņemts pēc pārtikas produkcijas valsts sanitāras uzraudzības un patērētāju tiesības aizsardzības uzraudzības rezultātiem.

"Rospotrebnadzor" vadītāja sacīja, ka pieļauto pārkāpumu vidū ir marķējuma prasību, pamata produkta masas daļas, enerģētiskās vērtības rādītāju pārkāpumi.

Augusta sākumā dienests paziņoja, ka ir gatavs sadarboties ar Latviju, lai atrisinātu šo situāciju.

Abas puses vienojās sadarboties ekspertu līmenī, lai apmainītos ar normatīvo un tehnisko dokumentāciju. Vienošanās tika panākta Popovas tikšanās laikā ar Latvijas zemkopības ministra Jāņa Dūklava vadīto delegāciju.

Vēstīts arī, ka 4.jūnijā Krievijas Veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests "Rosseļhoznadzor" noteica aizliegumu ievest zivis un zivju produkciju no Latvijas un Igaunijas. Iemesls produkcijas ievešanas aizlieguma bija veterināro un sanitāro prasību pārkāpumi. PVD 16.jūlijā paziņoja, ka Latvijas zivrūpnieki ir novērsuši "Rosseļhoznadzor" konstatētās neatbilstības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!