Foto: Shutterstock

Saeima ceturtdien piekrita pārdalīt valsts budžeta līdzekļus 7,9 miljonu eiro apmērā, lai nodrošinātu atbalstu piena ražotājiem, kuri cietuši no Krievijas embargo.

Tāpat šie līdzekļi nepieciešami, lai segtu ar ciltsdarbu saistītos maksājumus par piena šķirņu slaucamo govju produktivitātes datu izvērtēšanu.

Saskaņā ar šo lēmumu trīs miljoni eiro Zemkopības ministrijai tiks pārdalīti no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas budžeta apakšprogrammas "Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta projekti".

Savukārt 4,99 miljoni eiro tiks pārdalīti no Finanšu ministrijas budžeta apakšprogrammas "Valsts parāda vadība".

Jau vēstīts, ka Krievijas 7.augustā noteiktās sankcijas skar ne tikai piena produkcijas ražotājus, bet arī piena piegādātājus, līdz ar to plānoti atbalsta pasākumi, kas vairāk nekā 10 000 nozarē iesaistīto piena ražotāju palīdzētu atvieglot situāciju pieaugošās konkurences apstākļos.

Viens no atbalsta veidiem, kas jau ir izmaksāts, ir seši miljoni eiro ciltsdarbam. Atbalsts sedz līdz 70% jeb līdz 46 eiro no izmaksām, kas saistītas ar šķirnes govs produktivitātes kontroles testiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!