Foto: LETA

Piektdien notiekošajā ceļu nozares speciālistu konferencē galvenais temats, kā parasti, būšot finansējums, LTV raidījumā "Rīta Panorāma" teica "Latvijas Valsts ceļu" valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

"Šobrīd un vispār pēdējo 27 gadu laikā neesam sasnieguši situāciju, ka atjaunojam vairāk nekā nolietojam," pauda Lange.

Vaicāts par finansējuma prognozēm pēc 2020. gada, kad beigsies Eiropas Savienības fondu finansējums, Lange uzsvēra, ka LVC jau ir sagatavoti tehniskie projekti un uzņēmums ir gatavs brīdim, kad ES jaunā periodā nauda varētu būt pieejama. Viņš arī pastāstīja, ka LVC visus šajā ES plānošanas periodā iesāktos projektus būs pabeidzis jau 2019. gadā.

"Labākie ceļi ir Eiropas valstīs, kur tos finansē no valsts budžeta, un tas ir arī mūsu mērķis," runājot par ES piešķirto finansējumu, teica Lange.

Šogad kopumā plānots remontēt vairāk nekā 155 objektus, lielākoties, uz vietējiem ceļiem, kur darbi noritēs 98 objektos. Tas ir nedaudz vairāk kā pērn, jo šogad LVC finansējums remontdarbiem pieaudzis par aptuveni 37 miljoniem eiro.

Kā vēstīts, liela daļa grants seguma autoceļu ir sliktā stāvoklī. Šobrīd ir kulminācijas brīdis, skaidroja Lange, piebilstot, ka šo ceļu stāvokli pagaidām nav iespējams uzlabot. Ceļi apžūt sāks nākamnedēļ un, iespējams, tad dažviet varēs sākt labošanu.

Lange uzsvēra, ka pašreizējā situācija ir sekas tam, ka ceļi nav pārbūvēti vairākus desmitus gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!