Foto: stock.xchng

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Latraps" biedru kopsapulcē zemnieki atbalstījuši finanšu līdzekļu investēšanu trīs Latvijas zemnieku kooperatīviem piederošajā piena pārstrādes rūpnīcā "Latvijas piens", lai atbalstītu piena pārstrādes rūpnīcas straujāku attīstību un aktīvāku eksporta tirgu apgūšanu, portālu "Delfi" informē uzņēmuma pārstāve Sabīne Puķe.


LPKS "Latraps" ģenerāldirektors Edgars Ruža norāda, ka biedru galvenais apsvērums atbalstīt kooperatīviem piederošo piena pārstrādes uzņēmumu bija saglabāt Latvijas izcelsmes uzņēmumus pašu rokās. Tāpat Ruža sacīja, ka, raugoties no biznesa viedokļa, "Latvijas piens" ir jauns uzņēmums ar lielu attīstības potenciālu, un Latvijas lauksaimniecības kooperācijai kopumā šāda integrācija dos papildus bonusu, lai veiksmīgāk nodrošinātu uzņēmumu konkurētspēju ārvalstu tirgos.

SIA "Latvijas piens" dibinātāji ir piensaimnieku kooperatīvi "Trikāta KS", "Dzēse" un "Piena partneri", apvienojot gandrīz 600 saimniecības visā Latvijā. 

Kā liecina "Lursoft" datubāze, "Latvijas piena" apgrozījums 2012. gadā bija 25 899 764 eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!