Foto: Publicitātes attēli
Rosinot Latvijas iedzīvotājus apzināties pašmāju uzņēmumu sasniegumus eksporta tirgos, kā arī jaunu un inovatīvu produktu izstrādē, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) šogad pirmo reizi konkursa "Eksporta un inovācijas balva" vēsturē aicina iedzīvotājus ieteikt savus favorītus dalībai konkursā.

LIAA direktors Andris Ozols: "Ja līdz šim dalībai konkursā varēja pieteikties tikai paši uzņēmumi, tad šogad vēlamies ieviest jaunu tradīciju, lai arī iedzīvotāji varētu ieteikt uzņēmumus, kas, viņuprāt, pelnījuši saņemt valstiska līmeņa atzinību. Šādi vēlamies panākt aktīvāku sabiedrības iesaisti un informētību par pašmāju komersantu veiksmes stāstiem. Ceram, ka iedzīvotāji būs aktīvi un, iespējams, tieši šādi atklāsim pavisam jaunus un līdz šim neapzinātus pozitīvos stāstus Latvijas uzņēmējdarbībā."

Iedzīvotāji konkursam var izvirzīt uzņēmumus, kuru produkts tiek ražots Latvijā, ir kvalitatīvs un konkurētspējīgs. Aptaujas ietvaros ieteiktie uzņēmumi tiks aicināti piedalīties konkursā "Eksporta un inovācijas balva 2013", ļaujot cīnīties par balvas saņemšanu kādā no konkursa kategorijām:

  • „Eksportspējīgākais komersants" lielo/vidējo un mazo komercsabiedrību grupās;
  • „Importa aizstājējprodukts";
  • „Inovatīvākais produkts";
  • „Rūpnieciskais dizains".

Aptaujas forma pieejama LIAA mājaslapā: www.liaa.gov.lv sadaļā "Eksportētājiem".

Konkurss "Eksporta un inovācijas balva" tiek rīkots kopš 2005. gada. Līdz šim konkursa ietvaros pasniegts teju 180 apbalvojumu un atzinības rakstu Latvijas labākajiem un inovatīvākajiem komersantiem. Konkursa dalībnieku vidū pārstāvētas visas galvenās Latvijas eksporta nozares - kokrūpniecība, mēbeļu ražošana, metālapstrāde un mašīnbūve, elektronikas un elektrotehnikas ražošana, vieglā rūpniecība, poligrāfija, būvmateriālu ražošana, pārtikas produktu ražošana, tekstilrūpniecība, ķīmiskā un farmaceitiskā ražošana, dizaina preču ražošana, kā arī informācijas tehnoloģiju u.c. pakalpojumi.

Eksporta un inovācijas balvas laureātu vidū netrūkst uzņēmumu, kuri savās biznesa nišās ieņem vadošās lomas Eiropā un pat pasaulē. Piemēram, pagājušajā gadā titulu "Eksporta čempions" ieguva SIA "Mikrotīkls", kuras ražotie bezvadu un vadu tīklu maršrutētāji jeb rūteri pieejami teju visā pasaulē. Pērn konkursa laureātu vidū bija arī augsto tehnoloģiju uzņēmums "Groglass", kas ir viens no pieciem uzņēmumiem pasaulē, kas ražo stiklu ar neatstarojošu nanopārklājumu. Tāpat konkursā veiksmīgi startējuši tādi uzņēmumi, kā "Valmieras Stikla šķiedra", "Cemex", "Dobeles dzirnavnieks", "Grindeks" u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!