“Beidzot saprotu, kāpēc šiem apģērbiem ir tik izslavēta kvalitāte un kāpēc tie ir tik augstā cenu kategorijā,” – šādi vairāku apmeklētāju vārdi bija dzirdami pēc SIA “66 North Baltic” apciemojuma, kurā bija iespēja novērtēt apģērbu ražošanas procesu un materiālu kvalitāti. Ikvienam, redzot auduma termoregulācijas eksperimentu ar audumu, ūdeni un gaisu, bija skaidrs, cik noderīgs un nepieciešams šāds apģērbs ir gan aktīva dzīvesveida piekritējiem, gan regulāri salstošajiem.

Uzņēmuma ražoto apģērbu kvalitāte radījusi arī darbinieku vēlmi pieteikties Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Ekonomikas ministrijas rīkotajā konkursā "Eksporta un inovācijas balva 2014". "66 North Baltic" pirmajā konkursa kārtā radījuši lielisku iespaidu un pašlaik ir starp tiem finālistiem, kas otrajā kārtā konkurē nominācijā "Eksportspējīgākais komersants" lielo un vidējo komercsabiedrību grupā. 

Uzņēmums konkursā startējis ar saviem ražotajiem apģērbiem no termoregulējošiem materiāliem, kas nodrošina efektīvu aizsardzību kā pret vēju, tā pret lietusgāzēm un sniegu, kā arī aizsargā ķermeni no pārkaršanas. Uzņēmuma komercpilnvarniece Silva Landmane arī saka: "Apģērbi garantē nevainojamu siltuma izolāciju, bet tajā pašā laikā ir viegli kā pūka. Materiāli "elpo", bet nelaiž cauri ne lietu, ne vēju."

Papildus apģērbam uzņēmumā tiek ražoti arī dažāda veida aksesuāri - cimdi, cepures, šalles. Uzņēmuma ražotnē, Saldū, ir iespēja redzēt, ka pie ikviena aksesuāra tiek piestrādāts ļoti rūpīgi. Šujot cimdus, darbinieces pat izmanto pincetes, lai vīlēs nebūtu nobīdes vairāk kā viena milimetra platumā.

"66 North Baltic" ražotnes Latvijā nodrošina arī Islandes tirgu ar nepieciešamajiem zvejnieku un darba apģērbiem, kā arī pēc speciāliem pasūtījumiem - apģērbu Islandes policijai, glābēju komandām un medicīnas personālam. Visu nepieciešamo produkciju nodrošina 250 darbinieku Latvijā.

Kā galveno priekšrocību šādu apģērbu izvēlē S. Landmane min garantēto kvalitāti. Viņa uzsver, ka speciālisti Latvijā rūpīgi strādā, lai izveidotu izturīgu apģērbu. To pierāda tas, ka pēc izlases principa ražošanas laikā tiek veikta arī kvalitātes kontrole. Tās laikā tiek testēta apģērba izturība pret ūdeni un lielu gaisa spiedienu. Ja konstatēta kāda nepilnība, konkrētais apģērbs netiek nodots klientam.

Runājot par atbilstību kategorijai "Eksportspējīgākais komersants", tad šī apģērbu ražotne tai noteikti atbilst, jo visa produkcija tiek eksportēta. Lielākās eksporta valstis pērn bijušas Islande, ASV, Kanāda, Japāna, Grenlande, Norvēģija, Šveice, Vācija, Zviedrija, Dānija, Nīderlande, Somija, Beļģija u.c. Produktu tirdzniecība pašlaik notiek 11 uzņēmuma veikalos Islandē, 200 tirdzniecības vietās 22 valstīs un interneta veikalā. Latvijas klienti preci pašlaik var iegādāties tikai internetā.

Nākotnē uzņēmums plāno attīstīties galvenokārt attiecībā uz jaunu materiālu piesaisti, ražojot arvien labāku, cilvēkam noderīgāku apģērbu.

Par konkursu - "Eksporta un inovācijas balva"

"Eksporta un inovācijas balva" tiek organizēta jau desmito gadu. Konkursa mērķis ir paust atzinību Latvijas komersantiem, kas sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē. Šī gada konkursa laureāti tiks paziņoti svinīgā ceremonijā 2014. gada 4. decembrī, kad Vidzemes koncertzālē "Cēsis" visus tā dalībniekus sveiks konkursa patrons - Valsts prezidents Andris Bērziņš. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!