Ar četrām vizītēm SIA "Draugiem.lv" aizsākas Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotās vidusskolēnu vizītes Latvijas uzņēmumos.

Š.g. 9. un 10. septembrī skolēni ciemosies uzņēmumā "Draugiem.lv". Kā stāsta uzņēmuma runasvīrs Jānis Palkavnieks, skolēnu apciemojumi un interese par informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma biznesa aizkulisēm allaž ir īpašs notikums, - "tā ir iespēja skolēniem parādīt to, ka stilīgi ir mācīties, nevis dzert aliņu. Viņi redz šo darbošanos - spēlēšanos darba procesā, un tā ir iespēja viņiem likt aizdomāties, ka arī viņi var būt daļa no uzņēmuma, ja vien ir gatavi mācīties. Nereti sastopamies ar pesimistiskām skolēnu raidītām frāzēm, ka bez pieredzes jau nevienu neņem darbā. Mūsu uzstādījums ir tāds, ka uzskatām, ka jebkura dalība sabiedriskās organizācijās, savu interešu attīstīšana ārpus darba laika ir būtiska pieredze. Arvien attīstoties IT nozarei, Latvijas uzņēmumos jau tagad varam sastapt 13 - 15 gadus vecus jauniešus, kuri nodarbojas ar programmēšanu profesionālā līmenī, sniedzot jaunu un būtisku ieguldījumu uzņēmumā".

Skolēnu vizītes Latvijas uzņēmumos šogad tika aizsāktas pavasarī, kad Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas 10. klases skolēni viesojās krāsaino gaismas virteņu mājvietā - uzņēmumā "Cherry Picking".

Rudenī skolēnu vizītes ir uzņēmušas apgriezienus, un pēc "Draugiem.lv" apciemojuma Latvijas vidusskolu skolēni septembrī apmeklēs arī tādus veiksmīgus Latvijas uzņēmumus kā "Manaslecas.lv", "Lazdonas piensaimnieks", "BeeKid", "Cherry Picking", "MK Dizains", "55 mārītes", "Valmieras stikla šķiedra", "Valmiermuižas alus", "MGS Factory", "Bungala", "Līvānu mājas un logi" un "Blue Shock Bike".

Vizīšu mērķis ir padziļināt skolēnu izpratni par uzņēmējdarbību, iepazīstot reālus uzņēmumus, mazināt stereotipus par uzņēmējdarbību pedagogu un jaunatnes vidū un aicināt skolēnus pašus pievērsties inovatīvu ideju radīšanai, kas var vēlāk kļūt par pamatu veiksmīgam biznesam. 

Projektu LIAA īsteno sadarbībā ar Banku augstskolu aktivitātes "Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programmas" ietvaros un to līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF) un Eiropas Savienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!