Ar viesošanos Kuldīgā un Valmierā šonedēļ turpinās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotās vidusskolēnu vizītes Latvijas uzņēmumos.

Šī gada 24. septembrī  Valmieras Viestura vidusskolas un Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolēni viesosies Valmieras uzņēmumā AS "Valmieras stikla šķiedra", bet 26. septembrī Kuldīgas Centra vidusskolas skolēni apmeklēs uzņēmumu "Dip Dap" Kuldīgā.

Skolēnu vizītes Latvijas uzņēmumos šogad tika aizsāktas pavasarī, kad Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas 10. klases skolēni viesojās krāsaino gaismas virteņu mājvietā - uzņēmumā "Cherry Picking".

Tāpat Latvijas vidusskolu skolēni septembrī apmeklēja arī tādus veiksmīgus Latvijas uzņēmumus kā "Draugiem.lv", "Manaslecas.lv", "Lazdonas piensaimnieks", "BeeKid", "Cherry Picking", "MK Dizains", "55 mārītes", "MGS Factory", "Bungala", "Līvānu mājas un logi" un "Blue Shock Bike".

Vizīšu mērķis - padziļināt skolēnu izpratni par uzņēmējdarbību, mazināt stereotipus par uzņēmējdarbību pedagogu un jaunatnes vidū un aicināt skolēnus pašus pievērsties inovatīvu ideju radīšanai, kas var vēlāk kļūt par pamatu veiksmīgam biznesam. 

Projektu LIAA īsteno sadarbībā ar Banku augstskolu aktivitātes "Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programmas" ietvaros un to līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF) un Eiropas Savienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!