Foto: Publicitātes foto

Šā gada 11. decembrī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina uzņēmējus, uzņēmējdarbības iesācējus, kā arī citus biznesa vides pārstāvjus uz gada lielāko un nozīmīgāko uzņēmējdarbībai veltīto pasākumu – LIAA Biznesa forumu. Šogad Biznesa forumā dažādi ārvalstu un pašmāju lektori, tostarp interneta tehnoloģiju giganta "Google” pārstāve, uzstāsies ar prezentācijām un diskutēs par biznesa attīstību, globālo konkurētspēju, inovatīvu uzņēmējdarbību, eksporta stratēģijām un Eiropas Savienības fondu atbalstu.

Dienas pirmajā daļā LIAA Biznesa foruma dalībnieki tiks aicināti piedalīties ekspertu paneļdiskusijā  "Inovācijas radītās priekšrocības globālās konkurences apstākļos", kuras ievadā  uzstāsies Eiropas lielākās digitālo tehnoloģiju izpētes un attīstības uzņēmuma "The Up Group" (Lielbritānija) izpilddirektors Roberts Sverlings (Robert Swerling) ar prezentāciju "Nolīgšana straujai izaugsmei", kurā stāstīs par astoņiem izaicinājumu pārvarēšanas scenārijiem. Paneļdiskusijai turpinoties, ar prezentāciju par kultūras un cilvēkresursu stratēģiju lomu lielajās kompānijās uzstāsies "Google" (ASV) vecākā programmu vadītāja Iveta Brigis. Diskutējot par starptautiskajām un vietējām tendencēm, tiks iezīmēta Latvijas situācija - kā tiek gatavota nākamā biznesa paaudze un tehnoloģiju radītāji. Ekspertu paneļdiskusiju noslēgs pasaulē pazīstamās zīmolu aģentūras "Wolff Olins" (Lielbritānija) ilggadējais stratēģiskais direktors, šobrīd konsultantu kompānijas "Keppel&Co" (Lielbritānija) izpilddirektors Niks Kepels-Palmers (Nick Keppel-Palmer) ar prezentāciju "Ziloņi nedejo", kurā stāstīs par veidiem, kā Latvijas uzņēmumiem veiksmīgi attīstīties un iekarot pasaules tirgus.

Foruma otrajā daļā notiks prezentācijas un diskusijas trīs paralēlās darba grupās, kur starptautisku pieredzi guvuši Latvijas uzņēmēji un dažādu valstu nozaru eksperti diskutēs par faktoriem, kas mūsdienās nodrošina veiksmīgu biznesu. Eksportētājus panelī "Eksporta stratēģijas izvēle un valsts zīmols" uzrunās eksperti un vairāki pašmāju uzņēmumi ar ilggadēju pieredzi ražošanā un eksportēšanā. Diskusiju grupā "Tendences inovatīva biznesa uzsākšanā" topošos uzņēmējus motivēs uzsākt savu uzņēmējdarbību un informēs par pieejamajiem atbalsta instrumentiem. Savukārt Eiropas Savienības finansējuma saņēmēji panelī „7 miljardi eiro Latvijas attīstībai" dalīsies fondu apgūšanas pieredzē, bet jomas eksperti stāstīs par nākamā plānošanas perioda prioritātēm. Darba grupu diskusijās piedalīsies tādi veiksmīgi uzņēmumi, kā - AS "Dobeles dzirnavnieks", SIA "Valpro", SIA "NP Foods" uc.

Pasākumā visas dienas garumā būs iespēja saņemt arī individuālas LIAA konsultācijas par pieejamo Eiropas Savienības finansējumu uzņēmējdarbības un eksporta uzsākšanai, attīstīšanai un nodarbināto apmācībām.

LIAA Biznesa forums notiks š.g. 11. decembrī kultūras pilī "Ziemeļblāzma" (Rīgā, Ziemeļblāzmas ielā 36).

Biznesa foruma ietvaros 10. decembrī notiks satelītpasākums "Uzņēmēju individuālās tikšanās ar LIAA pārstāvniecību ārvalstīs vadītājiem". Tā ietvaros uzņēmējiem, iepriekš piesakoties, būs iespējams tikties ar LIAA ārējo ekonomisko pārstāvniecību vadītājiem Baltkrievijā, Dānijā, Francijā, Japānā, Krievijā, Ķīnā, Lielbritānijā, Lietuvā, Norvēģijā, Polijā, Ukrainā, Vācijā un Zviedrijā un Eiropas Biznesa atbalsta tīkla Latvijā darbiniekiem. Pasākums notiks viesnīcā "Radisson Blu Hotel Latvija" (Rīgā, Elizabetes ielā 55).

Sīkāka informācija un pieteikšanās ŠEIT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!