Šā gada 4. decembrī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina uzņēmējus, uzņēmējdarbības iesācējus, kā arī citus biznesa vides pārstāvjus uz gada lielāko un nozīmīgāko uzņēmējdarbībai veltīto pasākumu – LIAA Biznesa forumu. Šogad forumā pieredzējuši ārvalstu un vietējie eksperti prezentēs savas idejas, kā strauji attīstīt biznesu, domāt ārpus rāmjiem un ieviest pārmaiņas tradicionālajās biznesa metodēs, kā arī diskutēs par dizaina, inovācijas un mārketinga lomu uzņēmējdarbībā un par to, kā piesaistīt investīcijas un uzsākt veiksmīgu uzņēmējdarbību.

Forumu atklās Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis, Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs un LIAA direktors Andris Ozols.

Dienas pirmajā daļā LIAA Biznesa foruma dalībnieki tiek aicināti apmeklēt ekspertu paneļdiskusiju "Izaicinājumi, pārmaiņas un biznesa izaugsme", kurā piedalīsies pasaulē pazīstami mārketinga eksperti. Ar prezentāciju "Sasniegumi inovācijās" uzstāsies Hamišs Teilors (Hamish Taylor) no Lielbritānijas, kurš ieņēmis vadošos amatus tādās kompānijās kā Procter & Gamble, PricewaterhouseCoopers, British Airways, Eurostar, Sainstury's Bank un Vision. Sofijas Universitātes mārketinga profesors, iesācējuzņēmumu (start-upMammothDB un Xentio izpilddirektors Stīvs Keils (Steve Keil) (Bulgārija) runās par pārmaiņām tradicionālajās uzņēmējdarbības metodēs, savukārt Lielbritānijas kompānijas The Business Booster vadītājs un grāmatas "Selling for dummies" autors Bens Kenčs (Ben Kench) stāstīs, kā panāk strauju izaugsmi biznesā.

Foruma otrajā daļā notiks prezentācijas un diskusijas paralēlās darba grupās, kur veiksmīgi Latvijas uzņēmēji un dažādu nozaru ārvalstu eksperti apmainīsies viedokļiem par dizaina un inovācijas nozīmi uzņēmējdarbībā, spriedīs par mārketinga lomu uzņēmumā, kā arī dalīsies investoru piesaistes un veiksmīga biznesa uzsākšanas pieredzē.

Diskusijā "Dizains un inovācija veiksmīgā uzņēmējdarbībā" piedalīsies dizaina eksperti no Zviedrijas - Henrihs Oto  (Henrik Otto), kas strādājis kompānijās Volvo Cars un Electrolux, un vadošais dizaina tendenču eksperts Skandināvijā un Ziemeļu reģionā Stefans Nilsons (Stefan Nilsson). Tāpat diskusijā piedalīsies Aldis Circenis no uzņēmuma "Rīgas krēslu fabrika", apavu dizainere Elīna Dobele un zīmolu "Nakts Mēbeles", "Pils matrači" un "Heavens" īpašnieks Juris Griķis.

Panelī "Mārketings - uzņēmuma dzinējspēks" uzņēmējus diskutēt aicinās Bens Kenčs un Hamišs Teilors, kā arī Arnolds Babris (Brīvais vilnis), Normunds Staņēvičs (Rīgas piena kombināts) un Toms Ērenpreiss (Ērenpreiss Original).

Par izaicinājumiem uzņēmējdarbības uzsākšanā un attīstīšanā ekspertu panelī "Investoru piesaiste un veiksmīga biznesa uzsākšana" savā pieredzē dalīsies Stīvs Keils, kā arī pārstāvji no uzņēmumiem "Felici", "NPK Expert", "Giraffe Visualization Group" un "ZGI Capital".

Pasākumā visas dienas garumā būs iespēja saņemt arī individuālas LIAA pārstāvju konsultācijas par pieejamo Eiropas Savienības finansējumu uzņēmējdarbības un eksporta uzsākšanai, attīstīšanai un nodarbināto apmācībām.  

LIAA Biznesa forums notiks 4. decembrī plkst. 10.00 Vidzemes koncertzālē "Cēsis" (Raunas ielā 12-1, Cēsīs).  

Sīkāka informācija un pieteikšanās LIAA mājaslapā www.liaa.gov.lv. Dalība pasākumā bezmaksas.  

Dienas izskaņā, plkst. 16.30, svinīgā ceremonijā tiks godināti konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2014" laureāti. Latvijas veiksmīgākos uzņēmumus sveiks konkursa patrons - Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Konkurss "Eksporta un inovācijas balva" tiek rīkots jau desmito gadu, un šogad konkursā kopumā tika iesniegts 101 pieteikums no uzņēmumiem visā Latvijā. No tiem žūrijas komisija atlasīja un konkursa otrajā kārtā virzīja 29 uzņēmumus.

Laureātu apbalvošanas ceremonijā balvas tiks pasniegtas sešās kategorijās - "Eksportspējīgākais komersants" lielo / vidējo komercsabiedrību grupā, "Eksportspējīgākais komersants" mazo komercsabiedrību grupā, "Importa aizstājējprodukts", "Inovatīvākais produkts" un "Rūpnieciskais dizains". Titulu "Eksporta čempions" Latvijas lielākajam eksportētājam piešķir žūrijas komisija, pamatojoties uz eksporta datiem un ieguldījumu ilgtspējīgas izaugsmes nodrošināšanā.

Plašāka informācija par konkursu un finālistiem pieejama LIAA mājaslapā www.liaa.gov.lv sadaļā Eksportētājiem / Konkurss "Eksporta un inovācijas balva".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!