Svētdienas, 19.oktobra pusnaktī noslēdzās ideju pieteikšana inovatīvo biznesa ideju konkursam "Ideju kauss 2014". Kopumā konkursam ir iesniegtas 314 idejas no visas Latvijas, un visvairāk dalībnieku šogad ir no Rīgas un Rīgas reģiona.

Visas konkursam "Ideju kauss 2014" iesniegtās idejas pašlaik vērtē profesionālu ekspertu komisija, kurā ir pārstāvji gan no akadēmiskās vides, gan dažādām biznesa nozarēm. Jau 30.oktobrī par iekļūšanu otrajā kārtā tiks informēti tie autori, kuru idejas eksperti būs atzinuši par perspektīvākajām.

Otrajā kārtā iekļuvušo ideju autori varēs apmeklēt biznesa vadības seminārus, ko rīko konkursa kompetences partneris - Rīgas Biznesa skola sadarbībā ar pasniedzējiem no Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Banku augstskolas un Rīgas Tehniskās universitātes.

Finālistus, trīs labāko ideju autorus, paziņos svinīgā apbalvošanas ceremonijā, šā gada 11.decembrī. Kopējais konkursa "Ideju kauss" balvu fonds ir 17 000 eiro - € 7000 pirmajai vietai, € 5000 otrajai vietai, € 3000 trešajai vietai, kā arī € 2000 naudas balva par labāko eko inovatīvo ideju.

Konkursa "Ideju kauss 2014" stratēģiskais kompetences partneris - Rīgas Biznesa skola (RBS) 2.kārtas dalībniekiem sniegs iespēju piedalīties izglītojošos semināros, kā arī apbalvošanas ceremonijā pasniegs savu speciālbalvu - 1000 eiro dāvanu karti izglītības iegūšanai Rīgas Biznesa skolā.

Pirmo reizi konkursa "Ideju kauss" vēsturē tiks pasniegta īpaša speciālbalva, izvērtējot idejas, kas būs saistītas ar pārtikas nozari. Tieši šajā sfērā radītajiem projektiem būs vislielākais potenciāls saņemt konkursa partnera AS "Aldaris" dāvāto 1000 eiro balvu idejas attīstībai.

Konkursu "Ideju kauss2014" rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) projekta "Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma" ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF) un Eiropas Savienība.

Konkursa nolikums un plašāka informācija par konkursu: www.idejukauss.lv. Seko mūsu jaunumiem arī sociālajos tīklos:
https://twitter.com/idejukauss
http://www.draugiem.lv/idejukauss/
http://www.facebook.com/idejukauss2014

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!