“Mēs ticam, ka vannas istaba ir vide atpūtai, kas iekārtojama pēc individuālas gaumes, krāsu un stila izjūtas,” – tā savu misiju ir definējis santehnikas ražošanas uzņēmums “PAA”. Viņi ir vieni no pirmajiem santehnikas ražotājiem Baltijā, un vairāku gadu gaitā gūtā pieredze likusi saprast, ka ikvienā lietā, kaut arī tā būtu tikai vanna vai izlietne, nepieciešama individuāla pieeja katram, pat mazākajam sīkumam.

Lai šādu individualizāciju, kā arī gaumīgu dizainu nodrošinātu, "PAA" santehnikas ražošanā sācis izmantot jaunākās paaudzes mākslīgā akmens kompozītmateriālu SilkStone. Pateicoties tam, uzņēmumam pavērušās jaunas iespējas rūpnieciskajā dizainā, vienā izstrādājumā apvienojot divus pretstatus - maigi zīdainu virsmu un akmens cietību, kas nodrošina produkta kalpošanas ilgmūžību.

Pataustot materiālu, to tik tiešām var novērtēt kā zīdaini maigu. Piemēram, paņemot rokās ziepju trauku, kas veidots no SilkStone materiāla, sajūta nebūt nav tāda, kā paceļot aukstu akmeni, gluži pretēji - it kā pieskartos gludam un mīkstam audumam. To pat īsti negribas laist laukā no rokām. Materiāla pielietojums santehnikas ražošanā novērtēts, tāpēc ne velti šogad uzņēmums "PAA" ar saviem SilkStone kompozītmateriāla santehnikas, interjera un fasādes elementiem ir izvirzīts Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Ekonomikas ministrijas rīkotajā konkursā "Eksporta un inovācijas balva 2014" kategorijā "Importa aizstājējprodukts".

SilkStone materiāls paver iespējas modernam dizainam un augstai izstrādājumu individualizācijas pakāpei. Tā kā šis materiāls ir viendabīgs visā tā biezumā, to var viegli apstrādāt, kā arī piemērot daudzveidīgajām arhitektu un celtnieku prasībām.

Uzņēmuma īpašnieks Pēteris Treicis uzsver, ka jaunā materiāla izmantošana ražošanā sniegusi iespēju startēt jaunā biznesa nišā, aptverot ne tikai vannas istabu, bet jebkura veida individuālo interjeru un pat ēku fasādes. "Mēs varam piedāvāt visdažādāko izmēru un formu dizaina risinājumus, kas veidoti no šī materiāla. Gan galda virsmas, gan mēbeļu fasādes, palodzes, plauktus, sienas un fasādes apšuvuma plāksnes, kāpņu margas un citus elementus. To visu ir iespējams ražot no SilkStone," - tā P.Treicis.

Pašlaik "PAA" ļoti intensīvi strādā arī ar dažādiem eksporta tirgiem. Lielākoties produkti tiek eksportēti uz Eiropas, tostarp Baltijas un Skandināvijas valstīm, ASV, Ukrainu, Kazahstānu un Krieviju. Galvenās priekšrocības eksporta tirgū ir ražošanas materiāls un dizains.

Runājot par attīstību, P. Treicis norāda, ka jau pašlaik ir padomā lietas, ar ko drīzumā pārsteigt klientus. Tā kā uzņēmuma ražojumi tiek pieskaitīti Premium klases produktiem, tajos jābūt kaut kam unikālam. "PAA" vadītājs uzskata, ka tai jābūt individualizācijai, kas raksturotu viņa produktus kā Premium klasi. "Lai produktus padarītu unikālus, SilkStone vannas istabas koncepcijas izveidē sadarbojamies ar pazīstamu itāļu dizaineri un esam radījuši vannu, kuras garumu iespējams mainīt. Mūsu vannām būs fiksēts dziļums un platums, taču garumu varēs izvēlēties klients, ņemot vērā savas vajadzības. Tas būs kas pilnīgi inovatīvs, un plānojam jauno produktu laist apgrozībā jau nākamajā gadā," nākotnes plānos dalās P. Treicis.  Tāpat viņš uzsver, ka tuvākajā laikā tiks prezentēta pilnīga kolekcija, kurā būs gan santehnika, gan vannas istabas mēbeles. Protams, visi jaunie produkti tiks veidoti no SilkStone materiāla.

Par konkursu "Eksporta un inovācijas balva"
"Eksporta un inovācijas balva" tiek organizēta jau desmito gadu. Konkursa mērķis ir paust atzinību Latvijas komersantiem, kas sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē. Šī gada konkursa laureāti tiks paziņoti svinīgā ceremonijā 2014. gada 4. decembrī, kad Vidzemes koncertzālē "Cēsis" visus tā dalībniekus sveiks konkursa patrons - Valsts prezidents Andris Bērziņš. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!