Par to, ka uzņēmējdarbībā ir svarīgas specifiskas zināšanas un neatlaidīgs pārdošanas un jaunu produktu radīšanas darbs, var pārliecināties, viesojoties SIA "X INFOTECH" birojā Mārupē. Šis augsto tehnoloģiju uzņēmums ir veiksmīgs, pateicoties darbinieku padziļinātajām zināšanām maksājumu un viedkaršu informācijas tehnoloģijās, kas mūsdienās ir tik ļoti pieprasītas.

Kā atklāj Vadims Tereško, viens no uzņēmuma valdes locekļiem, zināšanas gūtas, vairākus gadus strādājot starptautiskā vidē maksājumu un viedkaršu jomā, kur "X INFOTECH" dibinātāji smēlušies pieredzi, ko vēlāk pielietojuši sava uzņēmuma veidošanā.

"X INFOTECH" izstrādā programmatūru MultiPerso, kas nodrošina elektronisko identifikācijas dokumentu un viedkaršu personalizācijas procesu un pārvaldību. Tāpat uzņēmums konsultē un specializējas sistēmu integrācijā un uzturēšanā. Lai arī "X INFOTECH" lielākoties sadarbojas ar ārzemju klientiem, daudzi projekti tiek īstenoti arī Latvijā. Piemēram, gandrīz visas Latvijas bankas izmanto "X INFOTECH" izstrādātos risinājumus, kā arī Latvijas elektroniskās identifikācijas (eID) kartes tiek izdotas ar "X INFOTECH" MultiPerso programmatūras palīdzību.

Sadarbojoties ar vairāk nekā 100 klientiem Eiropā, Āzijā, Dienvidamerikā, Ziemeļamerikā un Āfrikā, "X INFOTECH" vārds ir atpazīstams un augstu novērtēts savā nozarē visā pasaulē. Uzņēmums nolēma pieteikties Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Ekonomikas ministrijas rīkotajā konkursā "Eksporta un inovācijas balva 2014", lai iedvesmotu citus Latvijas uzņēmumus domāt globāli un parādīt, ka Latvija var lepoties ar mūsmājās izstrādātiem produktiem.

Konkursā "X INFOTECH" startē kategorijā "Eksportspējīgākais komersants" mazo komercsabiedrību grupā, bet ar programmnodrošinājuma risinājumu MultiPerso - kategorijās "Importa aizstājējprodukts" un "Inovatīvākais produkts".

Uzņēmuma vadība uzsver, ka "X INFOTECH" produktu izstrādē piedalās galvenokārt speciālisti no Latvijas, jo, kā saka V. Tereško, globālajā informācijas tehnoloģiju nozarē mūsu eksperti ir neaizstājami. "Vietējo darbinieku zināšanas ir tas, ar ko lepojamies. Mēs spējam nodrošināt visus pakalpojumus, tieši pateicoties kvalificētajiem darbiniekiem, kuri arī attiecīgi tiek novērtēti, tāpēc mūsu speciālistu atalgojums konkurē ar algām citās Eiropas valstīs," - tā V. Tereško. Uzņēmums intensīvi strādā ārējos tirgos un eksportē uz Austriju, Itāliju, Vāciju, Īriju, Norvēģiju, Lihtenšteinu, Igauniju, Lietuvu, Bulgāriju, Bangladešu, Gvatemalu, Keniju, Ēģipti, Etiopiju, Hondurasu, Armēniju un citām pasaules valstīm.

"Mūsu stratēģija vienmēr ir bijusi tāda, lai mēs būtu neatkarīga, pasaulē pazīstama kompānija, kas piedāvā inovatīvus risinājumus, izmantojot jaunākās tendences informācijas tehnoloģijās. Lai sasniegtu šādu mērķi, neatņemama sastāvdaļa ir speciālisti, kā arī ilgtermiņa klienti un uzticami partneri. Strādājam un darām visu, lai to īstenotu," norāda V. Tereško.  

Par konkursu "Eksporta un inovācijas balva"
Konkurss "Eksporta un inovācijas balva" tiek organizēts jau desmito gadu. Konkursa mērķis ir paust atzinību Latvijas komersantiem, kas sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē. Šī gada laureāti tiks paziņoti svinīgā ceremonijā 2014. gada 4. decembrī, kad Vidzemes koncertzālē "Cēsis" visus konkursa dalībniekus sveiks konkursa patrons -Valsts prezidents Andris Bērziņš. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!