"Dubultā kvalitātes kontrole ir lielākā priekšrocība, ar ko varam konkurēt ārzemju tirgū,” – tā par AS "Pet Baltija” saka uzņēmuma direktors Kaspars Fogelmanis. Viņš ir pārliecināts, ka, tieši veiksmīgi izmantojot ražošanas tehnoloģijas un veicot izejvielu dubulto kvalitātes kontroli, uzņēmuma ražotā produkcija ir tik pieprasīta ārzemēs.

Viesojoties "Pet Baltija" ražotnē Jelgavā, redzams, ka kvalitātes kontrolei tiek pievērsta liela uzmanība. Darbinieki jūtas atbildīgi par viņiem uzticēto, un katrs posms lielajā ražošanas ķēdē strādā saskaņoti. Ir acīm redzams, ka darbs liekas interesants arī jauniem cilvēkiem, kuri saprot tā nozīmīgumu. To, ka strādāt gribošu cilvēku šeit netrūkst, pierāda arī tas, ka "Pet Baltija" kopā ir 110 darbinieku un uzņēmuma rūpnīca ir lielākā PET pudeļu pārstrādes ražotne Baltijā.

Šogad "Pet Baltija" piedalās arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Ekonomikas ministrijas rīkotajā konkursā "Eksporta un inovācijas balva 2014", startējot kategorijā "Eksportspējīgākais komersants" lielo un vidējo komercsabiedrību grupā.

"Pet Baltija" dibināta 2003. gadā un ir pirmā un vienīgā PET pudeļu pārstrādes rūpnīca Latvijā, kā arī lielākā Baltijā. Uzņēmums, pārstrādājot caurspīdīgas un krāsainas PET pudeles, ražo augstas kvalitātes caurspīdīgas PET pārslas, gaišās Mix PET pārslas un ražošanas blakusproduktus.

Kā stāsta K. Fogelmanis, dienā rūpnīcā vidēji tiek pārstrādāti apmēram 1,4 miljoni PET pudeļu, savukārt gadā - teju 24 tūkstoši tonnu pudeļu. No pārstrādātajām pudelēm mēnesī saražo vidēji 1750 tonnas PET pārslu. Rūpnīca darbojas visu diennakti septiņas dienas nedēļā, un darbinieki strādā vairākās maiņās.

Jautāts par to, kur PET pārslas tiek izmantotas, K. Fogelmanis ar gandarījumu atbild, ka tās ir ļoti nozīmīgs izejmateriāls pārtikas iepakojumu ražošanā. Tāpat tās izmanto arī šķiedru un PET spriegošanas lentu ražošanā. Aptuveni 60% no uzņēmuma klientiem ir tieši pārtikas iepakojuma ražotāji, bet 40% - šķiedru un spriegošanas lentu ražotāji.

"Pet Baltija" eksportē visu savu produkciju. Eksporta valstu skaits katru gadu pieaug, 2013. gadā sasniedzot jau 11 - Dāniju, Lietuvu, Nīderlandi, Itāliju, Šveici, Poliju, Čehiju, Rumāniju, Somiju, Luksemburgu un Igauniju. "Eksporta apjomus palielinām katru gadu un arī nākamgad plānojam tos kāpināt. Jau šobrīd ražojam ar pilnu jaudu, tāpēc apzināmies - lai to nodrošinātu, mums jāinvestē uzņēmuma attīstībā. To arī plānojam paveikt tuvākajā laikā, veicinot uzņēmuma turpmāku konkurētspēju starptautiskajos tirgos," norāda direktors.

Vērtējot nākotnes plānus, K. Fogelmanis atzīst, ka nākamajam gadam ir izvirzīti četri svarīgākie uzdevumi, kas būs labs ieguldījums turpmākajai uzņēmuma izaugsmei. "Pirmkārt, pētīsim PET pārslu pielietojamību jaunos produktos. Otrkārt, mūsu mērķis ir palielināt eksporta apgrozījumu par 10 līdz 15%. Treškārt, plānojam paaugstināt pievienoto vērtību atsevišķiem produktiem, kā arī, ceturtkārt, turpināsim ražotnes modernizāciju, ar katru gadu paplašinot ražotnes jaudu," - tā K. Fogelmanis.

Par konkursu "Eksporta un inovācijas balva"
"Eksporta un inovācijas balva" tiek organizēta jau desmito gadu. Konkursa mērķis ir paust atzinību Latvijas komersantiem, kas sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē. Šī gada laureāti tiks paziņoti svinīgā ceremonijā 2014. gada 4. decembrī, kad Vidzemes koncertzālē "Cēsis" visus konkursa dalībniekus sveiks tā patrons - Valsts prezidents Andris Bērziņš.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!