Noslēgusies Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotā konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2014" pirmā kārta. Apkopojot un izvērtējot četrās kategorijās iesniegtos vairāk nekā simt pieteikumus, konkursa 2. kārtai ir izvirzīts 31 uzņēmums.

Konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2014" pirmajā kārtā tika noskaidrots kopumā 31 labākais uzņēmums kategorijās "Eksportspējīgākais komersants" lielo un vidējo komercsabiedrību grupā, "Eksportspējīgākais komersants" mazo komercsabiedrību grupā, "Importa aizstājējprodukts", kā arī "Inovatīvākais produkts". Konkursa finālisti aplūkojami LIAA mājaslapā - šeit.

Konkursa gaitā tiks noteikti arī pretendenti nominācijai "Rūpnieciskais dizains" un titulam "Eksporta čempions". Nominācijai "Rūpnieciskais dizains" pretendentus žūrijas komisija izvirzīs no finālistu loka, bet titula "Eksporta čempions" pretendentus - no Latvijas lielāko eksportētāju vidus, pamatojoties uz eksporta datiem un ieguldījumu ilgtspējīgas izaugsmes nodrošināšanā.

Patlaban norit konkursa otrā kārta, kurā visu oktobri un novembri ekspertu komanda apmeklēs visus konkursa finālistus jeb 31 uzņēmumu. Eksperti klātienē katrā uzņēmumā iepazīsies ar ražošanas procesu, izvērtēs konkursam pieteikto produktu vai pakalpojumu prezentācijas, kā arī individuāli uzdos interesējošos jautājumus. Šajā laikā par katru otrās kārtas dalībnieku tiks veidota informatīva publikācija, tāpēc ikvienam Latvijas iedzīvotājam būs iespēja iepazīties un uzzināt vairāk par visiem konkursa finālistiem.

Veiksmīgākie konkursa dalībnieki saņems naudas balvu darījumu brauciena apmaksai vai reklāmas laukumu kādā no LIAA izdevumiem, kā arī tiesības izmantot Eksporta un inovācijas balvas 2014 laureāta zīmi savos mārketinga materiālos un uz produkta iepakojuma.

Konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2014" laureāti tiks paziņoti svinīgā ceremonijā 2014. gada 4. decembrī, kad Vidzemes koncertzālē "Cēsis" visus konkursa dalībniekus sveiks konkursa patrons - Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Informācija par konkursu

Konkurss "Eksporta un inovācijas balva" tiek rīkots kopš 2005. gada. Līdz šim konkursa ietvaros pasniegti teju 200 apbalvojumi un atzinības raksti Latvijas labākajiem un inovatīvākajiem komersantiem. Konkursa dalībnieku vidū pārstāvētas visas galvenās Latvijas eksporta nozares - kokrūpniecība, mēbeļu ražošana, metālapstrāde un mašīnbūve, elektronikas un elektrotehnikas ražošana, vieglā rūpniecība, poligrāfija, būvmateriālu ražošana, pārtikas produktu ražošana, tekstilrūpniecība, ķīmiskā un farmaceitiskā ražošana, dizaina preču ražošana, kā arī informācijas tehnoloģiju u.c. pakalpojumi.

Konkursa "Eksporta un inovācijas balva" mērķis ir paust atzinību un godināt Latvijas komersantus, kas sasnieguši labus rezultātus, gan radot jaunus un eksportspējīgus produktus, gan nodrošinot vietējo tirgu ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem. Ikviens uzņēmums, kas sasniedzis labus eksporta rezultātus, izstrādājis inovatīvu produktu vai kura prece ir nopietns konkurents importa ražojumiem, var kļūt par piemēru citiem Latvijas uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!