Masāža jebkurā laikā un vietā – šādu iespēju noteikti iedomājušies visi, kas kādreiz saskārušies ar muguras sāpēm. SIA "Advaita International" šādu iespēju piedāvā, jo nu jau pāris gadus ražo akupresūras masāžas paklājiņus
"Pranamat ECO". Paklājiņi ir viegli, eleganti un dažādos izmēros, kas nozīmē, ka tos var paņemt līdzi gan uz darbu, gan garākos ceļojumos.

Sākumā, pieskaroties paklājiņa masāžas elementiem, varētu šķist, ka uz tā nav pārāk komfortabli gulēt, kur nu vēl gūt kādas patīkamas sajūtas, taču "Advaita International" administratīvā direktore Veronika Čerepanova pārliecina, ka jau pēc pāris lietošanas reizēm uz masāžas rīka gulēt ir patiess prieks. Paklājiņa ārstnieciskās iedarbības pamatā ir akupresūra un refleksoterapija.

Akupresūras masāžas rīki novērtēti arī plašākā mērogā. Šogad SIA "Advaita International" ar produktu "Pranamat ECO" ir finālistu vidū Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Ekonomikas ministrijas rīkotajā konkursā "Eksporta un inovācijas balva". Uzņēmums nominēts divās kategorijās - "Eksportspējīgākais komersants" mazo komercsabiedrību grupā un "Inovatīvākais produkts".

V.Čerepanova atklāj, ka akupresūras masāžas paklājiņi apvieno seno Austrumu gudrību, unikālu dizainu un modernās tehnoloģijas, kas tos padara par pieprasītu preci. "Galvenā mūsu produkta priekšrocība ir dizains un veselībai draudzīgie izejmateriāli. Paklājiņa vidū ir kokosrieksta šķiedras matracis, apkārt tam - dabīgs kokvilnas apvalks un ārējais apvalks, kas šūts no 100% dabīga un izturīga lina. Savukārt uz lina apvalka ir pielodēti masāžas elementi lotosa zieda formā, kas ir izgatavoti no HIPS triecienizturīga polistirola," stāsta uzņēmuma pārstāve.

Masāžas rīki ir pozicionēti kā būtiski palīglīdzekļi veselības uzlabošanā. Tie ir piemēroti muskuļu spazmu noņemšanai, muguras, krūšu, plecu, kakla zonas un galvas sāpju mazināšanai, noguruma noņemšanai, miega uzlabošanai, enerģijas pieplūdei, mikrocirkulācijas uzlabošanai, vielmaiņas normalizācijai, un pat pastāvīga laba garastāvokļa nodrošināšanai. Par plašo iedarbības spektru ir pārliecināta V.Čerepanova, jo produkta izveides laikā notika arī aktīva sadarbība ar medicīnas speciālistiem, veicot klīniskos pētījumus.

"Pranamat ECO" ir ražots Latvijā, taču lielākoties tas paredzēts eksporta tirgum. 2013. gadā uzņēmums savu produkciju eksportēja uz lielākajām Eiropas Savienības valstīm, kā arī uz ASV, Kanādu, Krieviju, Meksiku, Japānu, Austrāliju, Brazīliju un Singapūru.

"Advaita International" regulāri seko līdzi jaunu tehnoloģiju attīstībai, tirgus izmaiņām, kā arī rūpniecības tehnoloģijas jaunumiem, lai varētu uzlabot produkcijas kvalitāti un optimizētu produkta ražošanas procesu. Uzņēmuma nākotnes plānos ir paplašināt eksporta tirgus robežas un attīstīt preču zīmes atpazīstamību un izplatīšanu, lai cilvēkiem visā pasaulē būtu iespēja izvēlēties noderīgu, drošu un veselībai nekaitīgu produktu. V.Čerepanova uzsver, ka šādu plānu izpildīšana popularizētu Latviju kā valsti, kur ražo ekoloģiskus un veselīgus produktus.

Par konkursu - "Eksporta un inovācijas balva"

"Eksporta un inovācijas balva" tiek organizēta jau desmito gadu. Konkursa mērķis ir paust atzinību Latvijas komersantiem, kas sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē. Šī gada konkursa laureāti tiks paziņoti svinīgā ceremonijā 2014. gada 4. decembrī, kad Vidzemes koncertzālē "Cēsis" visus tā dalībniekus sveiks konkursa patrons - Valsts prezidents Andris Bērziņš. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!