Foto: Publicitātes attēli
Par Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras rīkoto jauno uzņēmēju sacensību "Firmas noslēpums" uzvarētāju žūrijas un skatītāju kopvērtējumā otrdienas, 17.decembra, vēlā vakarā kļuvis Māris Plūme no Ogres novada Jumpravas. Viņa iecere ir ražot kvalitatīvu sidru no Latvijā audzētiem āboliem. Balvā topošais uzņēmējs saņem 10 000 latus sava biznesa attīstībai, portālu "Delfi" informēja jauno uzņēmēju sacensību rīkotāji.

Plūme apstiprinājis, ka iegūtā balva tiks izmantota, lai iegādātos jaunas sidra raudzēšanas tvertnes, labāku ābolu maļamo iekārtu, jaunus ābeļu potcelmus un apvilktu pamatīgāku žogu nākamgad stādāmajam ābeļdārzam.

Par lielāko ieguvumu no dalības sacensībās viņš uzskata uzlabotās prezentācijas prasmes, saņemtos mentoru padomus un kontaktus, kas iegūti raidījuma laikā.

 Sacensību pēdējā kārtā un finālā iekļuva, kā arī par galveno balvu cīnījās arī topošie uzņēmēji- Laura Liberte - Juška (Rīga) ar mediķu apģērba projektu "LabConcept" un Reinholds Zviedris (Rīga) ar subklīniskā mastīta indikācijas sistēmu piena liellopiem "Mastado".

Sacensību otrās vietas ieguvējs Reinholds Zviedris saņēma naudas balvu 3000 latu vērtībā.

Biznesa sacensību "Firmas noslēpums" trešās sezonas atlasē sākotnēji sacentās 20 biznesa projektu autori. Pieteikto projektu vidū bija gan lapu mēslojuma ražošana, gan divi 3D printeru projekti, gan īpašu rotaļlietu ražošana un ēdami suvenīri un mākslas darbu reprodukciju tirgošana.

Sacensību "Firmas noslēpums" pirmajā sezonā uzvarēja Indra Gora, kura attīstīja mobilo automazgātuvi, bet otrajā sezonā - Antons Stepanovs ar biznesa ideju "MARA koka brilles". Viņiem abiem šobrīd jau ir savi uzņēmumi, un ar uzņēmējdarbību joprojām nodarbojas arī citi sacensību pirmās un otrās sezonas dalībnieki.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra projektu "Firmas noslēpums" īsteno darbības programmas "Uzņēmējdarbība un inovācijas" aktivitātes "Pasākumi motivācijas celšanai inovācijām un uzņēmējdarbības uzsākšanai" ietvaros, nodrošinot Eiropas Savienības fondu projekta "Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma" īstenošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!