Iespēja uz mūžīgiem laikiem saglabāt gan rotaļu lācīša, gan tā īpašnieka atmiņā kādu sirsnīgu un bezgala mīļu vēstījumu, piemēram, "Meitiņ, es Tevi ļoti mīlu!", ir SIA "A.DEW" ideja, kura 2012. gadā saņēma Eksporta un inovācijas balvu kategorijā "Rūpnieciskais dizains".

Runājošais lācis vārdā "HUGU" ir īpašs ar to, ka tas ir Latvijā ražots, pašmāju mākslinieku izšūts un pašu rokām tamborēts. Tagad tā oriģinalitāti novērtē un par to sajūsminās ne tikai Latvijā, bet arī ASV, Japānā un Krievijā, uz kurieni "HUGU lācis" tiek eksportēts.

"HUGU lāča" idejas autors un īstenotājs Lauris Rasa: "No mūsu pieredzes pasaulē varam teikt - cilvēki novērtē mūsu darbu. Jā, ražošana prasa ilgu laiku, bet mēs esam pārliecināti, ka Latvija spēs parādīt savus produktus daudzās pasaules malās."

Arī Tava ideja var tikt novērtēta visur pasaulē, tieši tāpēc piesaki savu uzņēmumu konkursam "Eksporta un inovācijas balva 2014", lai varam turpināt Latvijas ekonomikas veiksmes stāstu!

Uzņēmumu pieteikumi konkursam tiks gaidīti līdz 26. septembrim. Konkursa nolikumu un pieteikuma anketas meklējiet LIAA mājaslapā www.liaa.gov.lv. 

Konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2014" laureāti tiks paziņoti svinīgā ceremonijā 2014. gada 4. decembrī, kad Vidzemes koncertzālē "Cēsis" visus dalībniekus sveiks konkursa patrons - Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!