Foto: RIA Novosti/Scanpix

Aiz Krievijas uzņēmuma "Sukhoi" lidmašīnām varētu stāvēt Krievijas uzņēmuma "Rosteh" ģenerāldirektors Sergejs Čemzovs, kura vārds atrodams arī Eiropas Savienības sankciju sarakstā, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumam "1:1" sacīja no Krievijas izdzītā medija "Meduza" vadītāja Gaļina Timčenko.

"Baidos teikt, bet domāju, ka tas varētu būt Žemzovs," vaicāta par to, kāds ietekmīgs cilvēks varētu stāvēt aiz "Sukhoi"lidmašīnām, sacīja Timčenko.

Saistībā ar pēdējā laika notikumiem ap Latvijas lidsabiedrību "airBaltic" Timčenko atzina, ka, piemēram, Krievijā spiediens caur investoru esot ļoti bieži izmantots Kremļa paņēmiens, lai "aizbāztu muti".

Ārvalsts medija vadītāja, komentējot notikumus ap "airBaltic", sacīja, ka darbībās ap nacionālo aviokompāniju pastāv ļoti liels risks. "Tur jābūt visam kristāltīram un skaidram, kas ir labuma saņēmējs," sacīja Timčenko, atzīstot, ka pati daļai Krievijas uzņēmēju neuzticētu pat "savu mazo pirkstiņu, kur nu vēl nacionālo aviokompāniju".

Jau ziņots, ka akcionāru līgumā ar nacionālās aviokompānijas "airBaltic" Vācijas investoru iekļauts aizliegums iegādāties, īrēt un izmantot jebkura militāri rūpnieciska kompleksa produkciju, otrdien žurnālistiem pēc valdības sēdes apliecināja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Šis nosacījums attieksies uz ražotājiem, pret kuriem noteiktas Eiropas Savienības sankcijas.

"Prudentia" atrastais "airBaltic" finanšu investors, Vācijas uzņēmējs Ralfs Dīters Montāgs-Girmess pret šīm izmaiņām neiebilst un ir gatavs ieguldīt "airBaltic", ja Saeima atbalstīs "airBaltic" aizdevuma kapitalizāciju, piebilda Straujuma.

Jau vēstīts, ka Saeima par 80 miljonu eiro aizdevumu aviokompānijai "airBaltic" lems nākamajā sēdē pēc valsts budžeta pieņemšanas, proti, 3.decembrī.

Valdība 3. novembrī atbalstīja "Prudentia" atrasto nacionālās aviokompānijas "airBaltic" finanšu investoru, Vācijas uzņēmēju Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu, kurš iegūs 20% "airBaltic" akciju.

Paredzēts, ka Montāgs-Girmess "airBaltic" ieguldīs 52 miljonus eiro, bet no valsts puses kā Valsts kases aizdevums tiks nodrošināti 80 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!