Foto: AFP/Scanpix
Lielbritānija uzsākusi kriminālizmeklēšanu pret Eiropas lielāko aviorūpniecības kompāniju "Airbus", vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Lielbritānijas nopietno krāpšanas gadījumu izmeklēšanas pārvalde (SFO) sākusi izmeklēšanu saistībā ar aizdomām par krāpšanu un korupciju. Kompānija publiskā paziņojumā atzinusi, ka jau sadarbojas ar izmeklētājiem.

Kā skaidro SFO, izmeklēšana pret Francijā bāzēto kompāniju saistīta ar komerciālo lidmašīnu tirdzniecību un trešo valstu konsultācijām, izmantojot valsts eksporta kredīta garantijas. Par kuriem darījumiem SFO uzsācis izmeklēšanu, britu medijiem pagaidām nav informācijas.

Jau aprīlī kompānijas kredītgarantiju nodrošinātājs "UK Export Finance" apturēja kredītu izsniegšanu, pieprasot iesniegt atklātu informāciju par visām "Airbus" darījumos iesaistītajām pusēm, bet tagad pēc kredītiestādes brīdinājuma uzsākta arī kriminālmeklēšana.

"Airbus" ir lielākā Eiropas aviobūves kompānija, kas pērn pasūtījumu apjoma ziņā, noslēdzot 1036 piegādes līgumus, apsteidza savu galveno konkurentu no ASV "Boeing", kas 2015. gadā saņēma 768 pasūtījumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!