Amerikas latviete, Manhetenas restorāna "Pure Food and Wine" īpašniece un šefpavāre Sarma Melngailis iemaksājusi 350 000 ASV dolāru drošības naudu un izkļuvusi no cietuma, vēsta "nypost.com".

Ziņots, ka Melngailis tika aizturēta Tenesī štatā 13. maijā. Melngailis, kura sevi iepriekš dēvēja par pārliecinātu vegāni, tika arestēta brīdī, kad pasūtīja siera picu.

Melngailis pazuda 2015. gada vasarā un kopš tā laika nebija kontaktējusies ar saviem biznesa partneriem, kā arī neizmaksāja algas 60 sava restorāna darbiniekiem, kuri iesniedza tiesā prasību par algas piedziņu.

"Šis ir ļaunākais murgs, ko cilvēks var iedomāties," ekskluzīvā intervijā portālam sacīja Melngalis.

"Ja man būtu neārstējams vēzis, tas būtu labāk, jo tad es vismaz pati nebūtu to izraisījusi," norādīja Melngailis.

Viņas vīrs Entonijs Strengis, kurš jau bijis iepriekšēji sodīts, aizvien atrodas apcietinājumā. Viņam tiesa noteikusi 300 000 ASV dolāru drošības naudu.

Melngailis un viņas dzīvesbiedram, kurš bija biznesa partneris, tagad draud 15 gadu cietumsods. Viņi apsūdzēti par 800 000 ASV dolāru investoru līdzekļu izkrāpšanu, algu neizmaksāšanu darbiniekiem 40 000 ASV dolāru apmērā, kā arī nodokļu nemaksāšanu 400 000 ASV dolāru apmērā.

Viņas grāmata "Svaigēšana. 100 receptes veselīgam mirdzumam" tulkota latviešu valodā. Melngailis viesmīles lomā viesojusies arī Rīgas restorānā "Vincents", šajā vizītē uz Latvijas restorānu 2013. gadā Melngailis ieradās ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras atbalstu.

Melngailis restorānu Ņujorkā bija iecienījušas slavenības, to apmeklēja Aleks Boldvins, Bils Klintons un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!