Rietumvalstu noteiktās ekonomikas sankcijas radījušas jaunus izaicinājumus, taču biznesu strupceļā tās nav iedzinušas, intervijā "Itar – tass" sacījis viens no Krievijas pēcpadomju ekonomikas reformētājiem, valsts tehnoloģiju uzņēmuma "Rosnano" vadītājs Anatolijs Čubaiss.

"Jā, biznesa vide, kuru nosaka arī Rietumvalstu noteiktās ekonomikas sankcijas, ir kļuvusi sarežģītāka, taču tas noteikti nav iedzinis "Rosnano" kādā strupceļā, vai nepārvaramās grūtībās," intervijā sacījis Čubaiss.

"Pašsaprotami gan, ka sankcijas mēs jūtam," sacījis Čubaiss, piebilzdams, ka kompānija pilnībā zaudējusi piekļuvi investoru piesaistei rietumos.

"Jā, ir grūtāk, bet sankciju dēļ, piemēram, "Rosnano" nav apturējis nevienu jau līdz šim iesākto projektu," sacījis bijušais Krievijas vicepremjers. Runājot par izaicinājumiem, Čubaiss piemin, ka sankcijas pavērušas jaunas iespējas – vēl nebijušus sadarbības partneris.

"Sankciju laikā noteikti vairāk sadarbojamies ar Ķīnu un Āzijas Klusā okeāna reģionu," intervijā aģentūrai stāstījis "Rosnano" vadītājs.

Krievijas valsts tehnoloģiju uzņēmums “Rosnano” apvieno vairākus valsts un privātos nanothenoloģiju uzņēmumus, kā arī nodarbojas ar tehnoloģiju investīciju projektiem.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!