Foto: RIA Novosti/Scanpix
"Bloomberg Businessweek" publicētais raksts par "Kaspersky Lab" saistību ar Krieviju satur neprecīzus faktus un ir balstīts uz anonīmu, no "bijušajiem un pašreizējiem darbiniekiem" iegūtu trešo personu informāciju. Raksts ir vairāk viedokļa izpausme, nekā faktisko apstākļu izmeklēšanas apraksts, portālam "Delfi" apgalvo "Kaspersky Lab" pārstāvji.

"Bloomberg" iepriekš ziņoja, ka "Kaspersky Lab" publicējis pētījumus par ASV, Izraēlas un Lielbritānijas īstenotu rūpniecisko spiegošanu, tomēr nav iedziļinājies Krievijas darbībās.

Tāpat "Bloomberg" norāda, ka uzņēmuma dibinātājs un vadītājs Jevgenijs Kasperskis savulaik strādājis Krievijas Valsts drošības komitejā (VDK) un uzņēmums Japānā pat izmantojis reklāmas saukli "Kriptogrāfijas speciālists no VDK".

Kasperskis izveidojis atbildes rakstu "Bloomberg" publikācijai, kurā norāda, ka izdevuma paustā informācija ir fantāzijas un vienkārši muļķības. Kasperskis norāda, ka nekad savā mūžā nav strādājis VDK, kā arī skaidro, ka reklāmas sauklis, kas tika izmantots Japānā, izvietots bez viņa piekrišanas. Pēc Kasperska iebildumiem reklāmas sauklis atsaukts.

Tāpat Kasperskis norāda, ka viņam regulāri tiek uzdoti jautājumi par saistību ar Krieviju, kas lielākoties veidoti pēc loģikas, kurā tiek uzdots slavenais argumentācijas teorijas jautājums, - kad jūs beidzāt sist savu sievu?

Vienlaikus viņš atzīst, ka patiesībai atbilst informācija, ka uzņēmumā strādā ap 60% krievu tautības darbinieku, kā arī paša uzņēmuma rašanās saknes meklējamas Krievijā. Tomēr, kā norāda Kasperskis, tas automātiski neliecina, ka kompānija ir drauds ASV un tagad gatavojas spiegot Krievijas labā.

"Ja tu esi no Krievijas, ir ļoti grūti iegūt uzticamību ASV un Eiropā, daudzi jau bez iedziļināšanās uzskata, ka neesat uzticami. Gadiem ilgi esam būvējuši tādu uzņēmuma politiku, kas paredz atklātību un caurskatāmību," norāda Kasperskis.

"Kaspersky Lab" pārdod drošības programmatūru, tostarp antivīrusu programmas, kas ir vienas no populārākajām pasaulē. Maskavā bāzētais uzņēmums pēc ieņēmumiem ierindojas 6. vietā drošības programmatūru izstrādātāju vidū. Kompānijas ieņēmumi 2013.gadā sasniedza 667 miljonus ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!