Vairāki miljardieri, tostarp tehnoloģiju gigantu līderi, un republikāņu partijas pārstāvji tikušies slepenā sanāksmē uz privātas salas Džordžijā, ASV, lai apspriestu, kā apturēt Donalda Trampa ceļu pretī partijas prezidenta amata nominācijai, liecina "Huffington Post" informācija.

Tikšanās, kas notikusi "American Enterprise Institute" organizētā foruma ietvaros, bijusi slepena bez preses klātbūtnes, taču, kā liecina "Huffington Post" iegūtā informācija, galvenais sanāksmes temats bijis, kā apturēt Trampu.

Diskusiju temats bijis par Trampa apturēšu, tostarp spriests, kā pieļauts, ka ekscentriskā biznesmeņa kandidatūra tiek uztverta nopietni.

Tikšanos apmeklējis "Apple" vadītājs Tims Kuks, "Google" līdzdibinātājs Larijs Peidžs, pirmais "Facebook" prezidents Šons Pārkers un "Tesla Motors" radītājs Elons Musks.

Sarunās piedalījušies arī vairāki augsta ranga republikāņu politiķi, piemēram, partijas spīkers Pols Raiens un senatori Toms Katons, Korijs Gārdners, Tims Skots un Robs Portmans. Klāt bijis arī Artūrs Zulcbergs, prestižā medija "The New York Times" izdevējs. ASV politiskā tradīcija nosaka, ka valsts mediji nereti izvēlas atbalstīt kādu no prezidenta amata kandidātiem.

Zulcberga klātbūtni sanāksmē oficiāli apstiprinājuši arī "The New York Times" pārstāvji.

Vēstīts, ka ASV priekšvēlēšanās pirms rudenī gaidāmajām prezidenta vēlēšanām, kas tā dēvētajā Lielajā otrdienā vienlaicīgi notika 11 štatos, Demokrātu partijas vadošā kandidāte Hilarija Klintone guvusi uzvaru vismaz septiņās pavalstīs, kamēr republikāņu favorīts Donalds Tramps - vismaz sešās.

Klintone un Tramps joprojām atrodas pārliecinošā vadībā cīņā par savas partijas nomināciju rudenī gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!