Foto: AP/Scanpix
Amerikas Savienoto Valstu (ASV) Ņūdžersijas štata Atlantiksitijas mērs Dons Gardians paziņojis, ka atkal aktualizējies jautājums par pilsētas bankrotu, ziņo "CNN Money".

"Bankrota iespējamība atkal kļuvusi aktuāla," sacījis mērs, piebilzdams, ka pilsēta nespēs izdzīvot, ja nesaņems papildu finansiālu atbalstu no Ņūdžersijas štata.

Pilsēta, kuras ekonomika lielā mērā balstās uz azartspēļu nozari, pēdējos gadus piedzīvo nedienas ekonomikā. Azartspēļu nozarē, pieaugot konkurencei apkārtējās pilsētās un štatos, pēdējo gadu laikā apgrozījums krities par 8%, aizvērti četri lieli kazino, bet darbu zaudējuši aptuveni astoņi tūkstoši iedzīvotāju. Kopumā pilsētā ir aptuveni 40 000 iedzīvotāju.

Gardians ar paziņojumu par pilsētai draudošo bankrotu nācis klajā pēc tam, kas štata gubernators Kriss Kristijs Senātā izmantoja veto tiesības un noraidīja pilsētas lūgumu pēc finanšu palīdzības programmas, kas ietvertu nodokļu atvieglojumu pilsētas azartspēļu iestādēm.

Jau ziņots, ka 2014. gada nogalē Detroita izvairījās no ASV vēsturē lielākā pašvaldības bankrota, raisot cerības par grūtībās nonākušā agrākā industriālā centra atjaunošanos.

Detroita gadiem cīnījās ar ekonomikas lejupslīdi un iedzīvotāju skaita sarukumu, bet 2013. gada vidū paziņoja par bankrota pieteikuma iesniegšanu, tādējādi atzīstot, ka nespēj samaksāt savus 18 miljardus ASV dolāru lielos parādus.

Tikmēr 2015. gada vasarā arī Puertoriko nonāca smagā parādu krīzē un paziņoja par defolta draudiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!