Foto: PantherMedia/Scanpix
Mājdzīvnieku īpašnieki cenšas saviem mīluļiem nodrošināt maksimālu komfortu, bet maz no viņiem piemeklē arī aromātu, kurš patiktu dzīvniekiem. Šo iespējamo biznesa nišu nu ir aizņēmusi kāda uzņēmēja ASV, kura tirgū laidusi īpašu odekolonu govīm, vēsta ārvalstu mediji.

Nelielas dabīgās parfimērijas firmas līdzīpašniece Liza Brodēra laikrakstā izlasījusi stāstu par Kanādas fermeri, kurš bija ievērojis dīvaino govju uzvedību un secinājis, ka dzīvniekiem nepatīkot, kā smaržo viņa apģērbs pēc ķīmiskās tīrītavas. Savu kombinezonu fermeris pāris dienas paturējis kūtī un atklājis, ka telēnu attieksme krietni mainījusies, tie kļuvuši draudzīgāki, vairāk nākuši klāt un nevairījušies.

Tad uzņēmējai arī radusies ideja izveidot tādu odekolonu, kurš būtu dzīvniekiem patīkams. Viņa secinājusi, ka dzīvnieki ir līdzīgi jaundzimušiem bērniem, viņi nav pieraduši pie ķīmiskām smakām, tāpēc šķauda un novēršas no nepatīkama aromāta.

Apbruņojies ar dabīgajām eļļām un sandālkoka, šalfeja, ciedra un zilo biškrēsliņu esencēm, viņa izgatavojusi "koku un zemes aromātu ar mājienu uz asumu". Odekolons sevi "pierādījis" arī praktiskos testos kādā lopkopības fermā, kur fermeri atzinuši, ka jaunais serums mājlopiem patīkot un palielinājies arī piena izslaukums.

Jaunais produkts pagaidām laists vietējā tirgū un viena flakona cena ir 110 ASV dolāri (60 lati).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!