Foto: F64
ASV centrālās bankas Federālās rezervju sistēmas (FRS) Atvērtā tirgus komiteja trešdien nemainīja rekordzemo bāzes procentlikmi, un pēc komitejas divu dienu sēdes izplatītais paziņojums liecina, ka FRS pirms ilgi gaidītā lēmuma par likmes paaugstināšanu vēlas sagaidīt ekonomikas datus, kas turpinās apliecināt, ka Savienoto Valstu ekonomikā notiek augšupeja.

Paziņojumā sacīts, ka ekonomikas pieaugums pēdējos mēnešos bijis mērens un darba tirgus ir nostiprinājies, taču norādīts, ka investīcijas uzņēmumu pamatlīdzekļos, kā arī eksporta dati bijuši pieticīgi.

"FTN Financial" analītiķis Kriss Lovs norādīja, ka vārdu izvēle šajā paziņojumā, salīdzinot ar paziņojumu pēc iepriekšējās sēdes jūnija vidū, liecina, ka "pēdējo sešu nedēļu dati ir pavirzījuši Atvērtā trgus komiteju nedaudz tuvāk likmju paaugstināšanai".

"Taču viņi joprojām gaida vairāk labu ziņu, pirms viņi to izdarīs," piebilda Lovs.

Lai veicinātu ASV ekonomikas atgūšanos no recesijas, kopš 2008. gada beigām FRS bāzes procentlikmes mērķrādītājs ir 0%-0,25%. ASV FRS prezidente Dženeta Jelena šomēnes divreiz ir atkārtojusi iepriekš paziņoto, ka bāzes procentlikmes paaugstināšana ir gaidāma šogad.

Nākamā FRS Atvērtā tirgus komitejas sēde notiks 16.-17.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!