Foto: AP/Scanpix

ASV kompānija "Giant Microbes" izlaida mīksto rotaļlietu sēriju, kas ir nāvējošā Ebolas mikroba formā, vēsta "The Independent".

Vīrusa kopija mīksto rotaļlietu formā guva lielu popularitāti, un tās gandrīz pilnībā ir izpārdotas. Ražotāji apgalvo, ka rotaļlietu popularitātes uzplaiksnījums ir saistīts ar straujo vīrusa uzliesmojumu pasaulē. "Ārkārtīgi lipīgās dāvanas" komplektā ietilpst vīrusa apraksts, kas pircējam sniedz plašāku informāciju par bīstamo slimību.

Kompānijas viceprezidente Laura Salivana skaidroja, ka rotaļlietas dažās dienās tiek izpārdotas visā pasaulē. Pēc viņas domām, to popularitāte ir skaidrojama ar cilvēku vēlmi uzzināt vairāk informācijas par Ebolas vīrusu.


Tiek norādīts, ka "Giant Microbes" pastāv kopš 2002. gada, un uzņēmums specializējas mīksto rotaļlietu-mikrobu pārdošanā. Pēc uzņēmuma dibinātāja domām, miljonu reižu palielināti mikrobi izskatās "nekaitīgi un aizraujoši".

Šis nav pirmais gadījums, kad pasaulē cenšas nopelnīt uz Ebolas vīrusa rēķina. Kāds uzņēmums jau paspējis aizņemt interneta domēna vārdu "ebola.com", savukārt uzņēmums "Brands on Sale" piedāvā Ebolas vīrusa aizsargtērpus helovīnam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!