Foto: newscaststudio.com
ASV televīzijas kanāls "Univision", kas raida spāņu valodā, uzvarējis konkursā un pārņems vietni "Gawker", kas nesen zaudēja tiesā par 140 miljonu ASV dolāru (124 miljonu eiro) izmaksu bijušajam cīkstonim Halkam Hoganam par viņa seksa video nopludināšanu.

"Gawker" apstiprināja, ka ir noslēgts darījums par vietnes pārdošanu "Univision", bet darījuma summa netika atklāta.

ASV plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka darījuma summa varētu būt 135 miljoni ASV dolāru (120 miljoni eiro).

"Gawker" dibinātājs Niks Dentons pauda prieku par darījumu, jo tas ļaus darbiniekiem turpināt strādāt jaunā īpašnieka vadībā "neatkarīgi no tiesvedības kampaņas pret kompāniju".

Martā tiesa ASV Floridas štatā noraidīja "Gawker" prasību atkārtoti izskatīt lietu par Hogana seksa video nopludināšanu. 2012.gadā "Gawker" publicēja nepilnas divas minūtes garu seksa video fragmentu, kurā Hogans redzams kopā ar toreizējā drauga Toda "Bubba the Love Sponge" Klema sievu Heteri. Floridas tiesas zvērinātie martā lēma, ka vietnei jāmaksā Hoganam, īstajā vārdā Terijam Boleam, kompensācija 140 miljonu ASV dolāru (124 miljonu eiro) apmērā.

Jūnijā "Gawker" pasludināja bankrotu, bet šomēnes personīgā bankrota pieteikumu iesniedza arī Dentons, lai tādā veidā aizsargātu savus aktīvus no konfiskācijas saistībā ar tiesas sprieduma izpildi.

Hogana tiesāšanos ar "Gawker" finansiāli atbalstījis miljardieris Pīters Tīls, kuru "Gawker" 2007.gadā nosauca par homoseksuālu, kad viņš vēl nebija publiski atklājis savu seksuālo orientāciju. Tīls ir tiešsaistes maksājumu kompānijas "PayPal" dibinātājs, bija sociālās vietnes "Facebook" investors tās pirmsākumos, kā arī aktīvi investē dažādos Silīcija ielejas projektos.

Lieta izpelnījusies plašu rezonansi, jo, no vienas puses, "Gawker" tiek kritizēta par slavenību privātās dzīves nekritisku aizskaršanu, bet, no otras puses, Tīla sniegtais finansējums Hogana tiesvedībai rada bažas, ka turīgi cilvēki spēj apklusināt sev nevēlamus medijus.

Bankrota pieteikumā tiesai Ņujorkā norādīts, ka "Gawker" aktīvu vērtība ir 50-100 miljoni ASV dolāru (44-88,5 miljoni eiro), bet saistības sasniegušas 100-500 miljonus dolāru (88,5-442,7 miljonus eiro).

"Univision" piedāvājums par "Gawker" pārņemšanu bija labāks nekā ASV digitālo mediju kompānijas "Ziff Davis" izteiktais piedāvājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!