Foto: AFP/Scanpix

Vadošie Krievijas tūroperatori jau ir pārorientējušies uz tūrisma virzieniem Krievijas iekšienē, un tirgus strauji nesamazināsies, ja pārējie tūroperatori darīs to pašu, paziņojis Krievijas Kultūras ministrijas federālās tūrisma aģentūras "Rosturizm" vadītāja vietnieks Romans Skorijs.

"Mēs neprognozējam tūroperatoru aiziešanu no Krievijas tirgus. Mēs vēl pirms vairāk nekā gada tikšanās laikā runājām ar galvenajiem Krievijas tūroperatoriem, ka virzieni ir jāizvēlas, ņemot vērā "Rosturizm", ka mainījusies filozofija - atpūsties vajag Krievijā," viņš sacīja aģentūrai "Interfax".

Skorijs piebilda, ka tūrisma klasteri Krievijā ir vajadzīga galvenokārt tādēļ, lai tos varētu izmantot paši Krievijas iedzīvotāji.

"Mēs ar visiem līdzekļiem atbalstām tūroperatorus, un, tajā skaitā, kad runājam, ka ir vajadzīgs pārkārtoties uz iekšējā tūrisma sliedēm. Tam ir milzīgs potenciāls. Ja visi savlaicīgi pārorientēsies, tad nekāda tūroperatoru kraha nebūs, un viņi visi turpinās strādāt, nedaudz izmainījuši attīstības vektoru," uzsvēra "Rosturizm" amatpersona.

Viņš norādīja, ka Krievijas tūroperatori bijuši gatavi pārtraukt piedāvāt tūrisma virzienus uz Ēģipti un Turciju.

"Kad pirmo reizi parādījās jautājums par Ēģipti, vairums tūroperatoru, kad mēs viņiem vaicājām, uzreiz paziņoja, ka jau ir sagatavojuši paketes iekšējā tūrisma attīstībai. Tādēļ, kad "notika" Turcija, praktiski visiem galvenajiem tūroperatoriem jau bija galvenās iekšējā tūrisma paketes," teica Skorijs, piebilstot, ka tūrisma cenas Krievijā pakāpeniski samazināsies.

Jau ziņots, ka 6. novembrī tika pārtraukti čārterreisi no Krievijas uz Ēģipti, jo virs Sinaja pussalas 31. oktobrī tika uzspridzināta lidmašīna ar Krievijas tūristiem, kas bija ceļā no Šarmelšeihas uz Sanktpēterburgu. Savukārt reaģējot uz to, ka Turcija 24. novembrī pie Sīrijas robežas notrieca Krievijas bumvedēju, Krievija 28. novembrī noteica ekonomiskās sankcijas pret Turciju , kas aizliedz organizēt čārterreisus uz šo valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!