Foto: Reuters/Scanpix

Draudi, ka pēc pasažieru lidmašīnas notriekšanas virs prokrievisko separātistu kontrolētās Ukrainas daļas rietumvalstis drīzumā varētu ieviest jaunas pret Krieviju vērstas sankcijas, likusi Londonā mītošajiem krievu oligarhiem un uzņēmumiem pārvietot naudu un īpašumus.

Atsaucoties uz britu medijiem, "The Moscow Times" ziņo, ka naudas pārvietošanu pamanījušas arī valsts iestādes.

"Mēri, kas pieņemti attiecībā uz indivīdiem un organizācijām, korelē ar finanšu plūsmām, ko redzam Eiropā, tostarp te, Londonā. Tā tas noteikti ir," laikrakstam "The Daily Telegraph" sacījis premjerministra Deivida Kamerona runasvīrs.

Aģentūrai "Reuters" viņš gan arī paudis pārliecību, ka Londonā mītošajiem Krievijas oligarhiem nav pamata satraukumam, jo nav pierādījumu, ka viņi iesaistīti Ukrainas nemiernieku atbalstīšanā.

Savukārt Londonas finanšu iestādes patlaban aktīvi pārbauda savus klientus un viņu darījumus ar Krieviju, tādējādi cenšoties izvairīties no sankciju negatīvās ietekmes.

Otrdien Eiropas Savienības ārlietu ministri vienojās paplašināt sarakstu, kurā iekļautas personas un organizācijas, uz kurām attiecas aktīvu iesaldēšana un ieceļošanas liegums. Tāpat pieļauta iespēja ierobežot Krievijas piekļuvi Eiropas kapitāla tirgiem, aizsardzības un enerģijas tehnoloģijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!