Foto: PantherMedia/Scanpix
Baltkrievija ir noteikusi aizliegumu reeksportēt uz Krieviju zivis un zivju produkciju no Latvijas un Igaunijas, piektdien paziņoja Baltkrievijas valdības iestādes.

"Ar mērķi pastiprināt Igaunijas un Latvijas zivju un zivju produkcijas, kas tiek ievesta Baltkrievijas teritorijā, veterināro kontroli un nepieļaut tās reeksportu uz Krieviju, netiek pieļauta šīs produkcijas kravu pārformēšana, kuras pēc jūnija nosūtītas uz Baltkrievijas saņēmēju adresēm un kuru izcelsmes valstis ir Igaunija un Latvija, tālākam reeksportam uz Krieviju," teikts Baltkrievijas Lauksaimniecības un pārtikas ministrijas Veterinārās un pārtikas uzraudzības departamenta rīkojumā.

Šajā dokumentā norādīts, ka Baltkrievijas veterinārijas speciālistiem, noformējot veterināros sertifikātus, obligāti jāpapildina tie ar tekstu "Izvešana no Baltkrievijas Republikas teritorijas uz Krievijas Federāciju tālākai realizācijai ir aizliegta". Analoģiskam uzrakstam jābūt arī jau izsniegtos sertifikātos.

Departaments atzīmēja, ka reeksporta aizliegums noteikts saistībā ar to, ka Krievija no ceturtdienas aizliegusi ievest zivis un zivju produkciju no Latvijas un Igaunijas.

Krievijas valsts veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests "Rosseļhoznadzor" par plāniem aizliegt ievest Krievijā zivis un zivju produkciju no Latvijas un Igaunijas informēja jau pagājušajā nedēļā. Trešdien tas paziņoja par šāda aizlieguma noteikšanu no ceturtdienas, 4.jūnija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!