Foto: F64

Beļģijas varasiestādes bankā ING atbloķējušas piecus Krievijas diplomātisko pārstāvniecību kontus, paziņoja Beļģijas ārlietu ministrs Didjē Reinderss.

Arī pārējie konti tiks atbloķēti, tomēr tikai pirmdien.

Ministrs esot "izdarījis labus [starpniecības] pakalpojumus starp tiesu izpildītājiem, kas izpildīja tiesas lēmumu par aktīvu iesaldēšanu, un kreditoriem," Beļģijas Ārlietu ministrijas preses sekretāra Henrika van de Veldes teikto citē laikraksts "Libre Belgique".

Par vairāku Krievijas aktīvu bloķēšanu Francijā un Beļģijā kļuva zināms ceturtdien, tomēr, kā raksta Briseles laikraksts "Soir", tas noticis jau pirms divām nedēļām.

Iesaldēto īpašumu vidū figurēja Krievijas vēstniecības Beļģijā, kā arī Krievijas pārstāvniecību NATO un Eiropas Savienībā konti un vairāku Krievijas valsts mediju īpašumi.

Tiesa gan, ziņas par konkrētiem objektiem bija pretrunīgas.

Bijušā Krievijas naftas rūpniecības giganta "Jukos" akcionāri ziņoja, ka Francijā dažādās bankās ir iesaldēti aptuveni 40 konti, kā arī arestēti astoņi vai deviņi nekustamie īpašumi.

Jau vēstīts, ka Francijā, Beļģijā un Austrijā saistībā ar Hāgas tiesas spriedumu "Jukos" akcionāru lietā uzlikts arests Krievijas īpašumiem. Tostarp Beļģijas un Francijas varasiestādes iesaldēja kontus, kas saistīti ar Krievijas vēstniecībām un citām diplomātiskajām institūcijām.

Krievijas īpašumu arests veikts, balstoties uz Hāgas Arbitrāžas tiesas 2014.gada 18.jūlija lēmumu saistībā ar "Jukos" akcionāra - uzņēmuma "Yukos Universal Limited" - prasību.

Lēmumā, kas tika izziņots desmit dienas vēlāk, 28.jūlijā, arbitrāža uzdeva par pienākumu Krievijai izmaksāt "Jukos" akcionāriem 50 miljardus dolāru, tai skaitā "Yukos Universal Limited"- 1,6 miljardus dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!