Foto: RIA Novosti/Scanpix
Berlīnes lidostā trešdien aizturēts starptautiskajā meklēšanā izsludinātais ukraiņu baņķieris Boriss Timoņkins, vēsta aģentūra "Reuters".

Timoņkins starptautiskajā meklēšanā nonāca 2014.gada aprīlī, kad klājā nāca pierādījumi par viņa saistību ar tā dēvēto Janukoviča "kasieri" Sergeju Kurčenko.

Viņam tiek inkriminēta apsūdzības par līdzekļu izkrāpšanu no valsts 281 miljona eiro apmērā. Vācijas varas iestādes vēl nav pieņēmušas gala lēmumu par Timoņkina izdošanu Ukrainai.

Ziņots, ka līdz ar bijušā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča gāšanu noteiktās Eiropas Savienības (ES) sankcijas tika vērstas pret virkni augstu Ukrainas amatpersonu un viņu ģimenes locekļiem, kā arī Ukrainas uzņēmēju Sergeju Kurčenko. Uzņēmējs vēl tikai pirms dažiem gadiem Ukrainā bija pazīstams vien nedaudziem, viņa turība īsā laikā sasniedza 2,4 miljardu eiro apmēru.

Pērn Janukoviča, viņa dēlu, bijušo ministru un spēka struktūru vadītāju iekļaušana melnajā sarakstā pārsteidza reti kuru, bet 28 gadus vecā enerģētikas kompānijas VETEK, futbola kluba "Metalist" un Ukrainas "Forbes" īpašnieka un vadītāja nonākšana nevēlamo personu listē Ukrainas medijiem apstiprināja aizdomas par Kurčenko kā Janukoviča "kasiera" statusu. Pēc pašreizējās Ukrainas drošības dienestu informācijas, Kurčenko, visticamāk, pametis Ukrainu.

Timoņkins VETEK grupā pārraudzīja finanšu nodaļu vairāk kā desmit gadus, viņš arī ilgstoši bijis Ukrainas FIUB bankas vadītāja vietnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!