Foto: Shutterstock

Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā strādājošie nekustamo īpašumu mākleri pēdējā laikā novērojuši pieaugošu Krievijas izcelsmes investīciju apjomu premium klases nekustamajos īpašumos Londonas centrā. Eksperti Krievijas investoru intereses uzplaiksnījumu saista ar politisko un ekonomisko nestabilitāti, ko izraisījusi Krimas krīze.

"Kommersant" vēsta, ka, iegādājoties nekustamos īpašumus daudzu turīgu krievu iecienītajā Londonā, Krievijas iedzīvotāji steidz pārcelt savus aktīvus uz Rietumeiropu.

Pēdējā laikā savus aktīvus uz Rietumeiropu cenšoties pārcelt ne tikai Krievijas oligarhi, bet arīdzan augsti kvalificēti un attiecīgi apmaksāti speciālisti, kas pārstāv banku, juridisko pakalpojumu un medicīnas nozares.

Par to liecinot pieaugošs pieprasījums pēc Londonas centrā esošiem dzīvokļiem, kuru cena ir no 1 līdz 2 miljoniem Lielbritānijas mārciņu. Šādi mitekļi krievu oligarhiem esot pārāk vienkārši - oligarhi lielākoties iekārojot 10 līdz 25 miljonus mārciņu vērtus savrupnamus Čelsijā vai Hempstedā.

"Situācija ap Krimu ir saasinājusi ekonomiskās problēmas un tie krievi, kas baidās par savu naudu, steidzīgi "izņem" savu naudu no Krievijas un Austrumeiropas. Krievi investē nekustamajos īpašumos Londonā, kuru uzskata par drošu patvērumu saviem aktīviem. No Maskavas šurp var atlidot četru stundu laikā, šeit ir labas skolas un veikali," savos novērojumos ar laikrakstu "The Daily Telegraph" dalījies nekustamo īpašumu aģentūras "Jones Lang La Salle" pārstāvis Toms Mandijs.

Viņa pārstāvētā nekustamo īpašumu aģentūra lēš, ka Krievijas iedzīvotājiem jau tagad pieder ap 7% no Londonā esošajiem premium klases nekustamajiem īpašumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!