Slavenajā Parīzes aviošovā paraugdemonstrējumu piedzīvojušas "airBaltic" pasūtītās "Bombardier CS300" lidmašīnas. Tomēr kompānijai šova laikā nav izdevies noslēgt nevienu jaunu pasūtījumu, kā arī Kanādas uzņēmums izpelnījies mediju nomināciju kā lielākā Parīzes izstādes vilšanās.

Aģentūra "Bloomberg" norāda, ka tieši Kanādas "Bombardier" sniegums Parīzes aviošovā būtu vērtējams kā lielākā izstādes vilšanās, - uzņēmums teju nedēļu ilgā šova laikā nav saņēmis nevienu jaunu pasūtījumu.

Portāls "TheStar" pievērš uzmanību faktam, ka, kamēr "Airbus" un "Boeing" noslēguši līgumus vairāk nekā 100 miljardu ASV dolāru vērtībā, tikmēr kanādieši "palikuši tukšām rokām". Tāpat arī "Bombardier" mēroga kompānijas - "Embraer" un ATR – aviošova laikā paziņojušas par vērienīgiem darījumiem

Kompānija, komentējot medijiem vājos rezultātus, gan uzstāj uz pretējo - jā, līgumus neizdevās noslēgt, taču šoreiz daudz svarīgāk bijis demonstrēt jaunās lidmašīnas.

"Runājot par pārdošanu, nav nepieciešams koncentrēties tikai uz aviošoviem. Tirdzniecība ir darbs visa gada garumā. Mēs piemērotā laikā paziņosim arī savus noslēgtos piegādes darījumus," minējuši kompānijas pārstāvji.

Arī BBC kritiski vērtē "Bombardier" sniegumu. Medijs atgādina, ka "Bombardier' jaunās lidmašīnas prezentētas divus gadus vēlāk kā paredzēts, tāpat BBC atgādina, ka ieilgušais darbs pie jauno modeļu demonstrācijas pērn licis kompānijai ar zaudējumiem noslēgt finanšu gadu.

Kritiķi norāda, ka viens no "Bombardier" vājo rezultātu iemesliem ir neelastīga atlaižu noteikšanas politika gadījumos, kad aviokompānijas būtu gatavas pirkt daudzmiljardu pasūtījumus.
Ziņots, ka "airBaltic" 2012.gada beigās paziņoja, ka ar "Bombardier" parakstījis līgumu, kas paredz līdz 20 "CSeries" lidmašīnu iegādi. Tobrīd tika noslēgts līgums par 10 jaunu lidmašīnu iegādi, taču "airBaltic" arī nodrošinātas pirkuma tiesības uz vēl 10 lidmašīnām. Vēlāk "airBaltic" paziņoja, ka šo iespēju izmantos un jaunās lidmašīnas tiks piegādātas laika posma no 2015.gada ceturtā ceturkšņa līdz 2017.gadam.

Pērn jūlijā kompānija apstiprināja, ka ir pasūtījusi vēl trīs "Bombardier " lidmašīnas "CS300" un saglabā iespējas pasūtīt vēl septiņas "CS300" lidmašīnas.

Parīzes aviācijas šovs ir leģendārs un viens no vecākajiem industrijas pasākumiem, tas notiek kopš 1909.gada. Tajā sešas dienas notiek izstādes, publiskas nozares pārstāvju lekcijas un avio demonstrējumi. Izstādes laikā aviokompānijas un nozarē iesaistītie spēlētāji pasūta lidmašīnas miljardiem ASV dolāru vērtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!