Foto: AFP/Scanpix
Lielbritānijas lēmums izstāties no Eiropas Savienības (ES) ir britu visu laiku stulbākais lēmums, trešdien žurnālistiem pirmajā Eiropas lielākās lidsabiedrību asociācijas "Airlines for Europe" (A4E) samitā sacīja Īrijas zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" vadītājs Maikls O'Līrijs.

O' Līrijs, kurš pazīstams ar saviem tiešajiem un sarkastiskajiem izteikumiem, sacīja, ka divu gadu laikā vairums britu nožēlos balsojumu par izstāšanos no ES.

"Aizvien domāju, ka divu gadu laikā briti sapratīs, ka "Brexit" aizstāvji viņiem vienkārši meloja. Pēc šīs atskārsmes viņi mainīs savu viedokli par vietu Eiropas Savienībā," uzskata O'Līrijs.

"Viņi pārdomās savu rīcību. Britiem tika melots, ka, pametot Eiropas Savienību un vienoto tirgu, nekas viņu ikdienā nemainīsies," sacīja "Rynair" vadītājs.

Vēstīts, ka Lielbritānijas Pārstāvju palātas balsojumā ar 498 balsīm ''par'' un 114 ''pret'' apstiprināts likumprojekts par "Brexit" sarunu sākšanu, ļaujot to virzīt tālāk parlamentā.

Tāpat trešdien Briselē notiekošajā aviācijas samitā O'Līrijs sacīja, ka jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps varētu būtu "ļoti efektīvs".

"Ja Tramps ieviesīs solītos nodokļu atvieglojumus un centīsies samazināt naftas cenas, tas būtu ieguvums ne tikai ASV, bet arī globālajai ekonomikai," viņš sacīja

"Jā, medijiem viņš nepatīk, bet tiem nepatika arī Ronalds Reigans. Tolaik visi domāja, ka par prezidentu kļuvis kāds vienkāršs kovbojs. Mums vajadzētu pagaidīt, ko Tramps panāks nākamajos divos gados, un, ja tie būs panākumi, tad lieliski," vērtēja O'Līrijs.

Ziņots, ka vadošie aviokompāniju līderi trešdien Briselē pauda pārliecību, ka pēc Trampa nākšanas pie varas ierobežojumi Eiropas aviokompānijām nesekos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!