Kopš Lielbritānijas referenduma par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) globālo akciju tirgu satricinājumu dēļ 400 pasaules bagātākie ļaudis zaudējuši jau 196,2 miljardus ASV dolāru, ziņo "Bloomberg".

No 400 bagātākajiem miljardieriem 92 ir eiropieši, kuri pēdējo divu dienu laikā zaudējuši 81,7 miljardus ASV dolāru, 150 bagātnieki no ASV un Kanādas zaudējuši 62,5 miljardus, bet 26 bagātākie Ķīnas iedzīvotāji pazaudējuši piecus miljardus ASV dolāru, liecina "Bloomberg" dati.

Vācijas trešais bagātākais cilvēks, rūpniecības nozares miljardieris Georgs Šeflers cietis vislielākos zaudējumus – pēc pirmdienas akciju tirgus izmaiņām viņa turība sarukusi par 1,9 miljardiem ASV dolāru, savukārt Eiropas bagātākais vīrs no Spānijas – "Zara" īpašnieks Amansio Ortega – zaudējis 1,5 miljardus dolāru. Tikmēr ASV "Microsoft" īpašnieks Bils Geits zaudējis 1,8 miljardus, bet "Facebook" dibinātājs Marks Zakerbergs – 1,6 miljardus.

69 miljardieriem pēc pirmdienas tirgus svārstībām izdevies savu turību audzēt. Japānas elektronikas biznesa "Keyence" īpašnieks Takemitsu Takizaki kļuvis bagātāks par 579,3 miljoniem ASV dolāru, bet cits Japānas miljardieris no "Fast Retailing Co" Tadaši Janaji nopelnījis 552 miljonus ASV dolāru.

19 miljardieri pēc pirmdienas izmaiņām akciju tirgū nopelnījuši vairāk nekā 100 miljonus ASV dolāru.

Ziņots, ka vēsturiskais referendums ietekmēja ne tikai Lielbritānijas finanšu tirgus - Japānas biržā kopējais indeksa kritums dienā pēc balsojuma bija mērāms 7,3%, Austrālijā - 3,8%. ASV investīciju indekss "S&P 500" samazinājās par 3,7%.

Vēstīts, ka ceturtdien, 23. jūnijā, notikušajā referendumā par Lielbritānijas turpmāko dalību ES vairums britu izlēmuši par izstāšanos no ES. Par aiziešanu no savienības nobalsoja 52%, bet par palikšanu – 48%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!