Foto: AP/Scanpix / AFP/Scanpix / UN photo / LETA
Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs ceturtdien ierosināja septembrī rīkot viņa vadītās partijas "Syriza" ārkārtas kongresu, lai vienotos par valdības stratēģiju attiecībā uz valsts jauno glābšanas programmu.

"Es aicinu visus dalīties politiskajā atbildībā par "Syriza" vienotību," norādīja Ciprs. "Es ierosinu septembrī rīkot ārkārtas kongresu."

Ciprs saskāries ar sīvu pretestību no apjomīgas frakcijas savā "Syriza" partijā, viņiem norādot, ka ar starptautiskajiem aizdevējiem panāktā vienošanās ir pretrunā ar valdības solījumiem cīnīties pret taupību.

Šī mēneša sākumā Ciprs piedzīvoja, ka vairāk nekā 30 no 149 likumdevējiem, kas pārstāv viņa vadīto partiju, pauda pretestību divos atsevišķos parlamenta balsojumos par nodokļu paaugstināšanu, izmaiņām pensiju sistēmā un par administratīvajām reformām, kas paredzētas jaunajā glābšanas programmā.

Ciprs trešdien norādīja, ka viņš rīkos pirmstermiņa vēlēšanas, ja stingrās nostājas piekritēji turpinās pretoties jaunajai valsts glābšanas programmai.

Savukārt ceturtdien viņš pavēstīja, ka gadījumā, ja "Syriza" locekļi šodien pieņems lēmumu pret ārkārtas kongresa rīkošanu septembrī, valdības plānu ratificēt glābšanas programmu vajadzētu svētdien nodot balsojumam partijas referendumā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!