Foto: Shutterstock
Parasti potenciālie darbinieki darba intervijas laikā nejūtas visai konfortabli, taču šāda tikšanās lieti noder ne tikai darba devējam, lai novērtētu kandidātu, bet arī pašam darbiniekam, lai uzzinātu, vai darbs ir piemērots, atgādina karjeras blogs "Guardian Careers".

Visbiežāk laikā, kad mēs atrodamies aci pret aci ar savu potenciālo darba devēju, pieaug iekšējais stress, kas mums liek justies kā atrodoties nopratināšanā. Darba pārrunu laikā uzdotie lautājumi ne tikai palīdz uzturēt savstarpēju dialogu, bet arī noskaidrot, vai piedāvātie darba apstākļi, prasības un atlīdzība tiešām jūs apmierina.

Darba labie un sliktie aspekti


Foto: Shutterstock

Kādi varētu būt darba labie un kādi sliktie aspekti ar kuriem varētu nākties saskarties darba gaitā?

Šāda jautājuma uzdošana liks potenciālajam darba devējam noprast, ka jūs esat ieinteresēts zināt, ar kādiem apstākļiem un situācijām būs jāsaskarās, pildot darba pienākumus, raksta "Guardian Careers".

Cik gandarīti ir veiksmīgākie darbinieki?


Foto: Shutterstock

Jūs iepriekš minējāt, ka darbā bieži ir jāvada dažādas prezentācijas un jāveic pētījumi, tādēļ vēlos uzzināt, par ko visvairāk gandarīti ir šajā jomā veiksmīgākie darbinieki?

"Šāda jautājuma uzdošana var nest dažāda veida labumu - tas parādīs jūsu prasmi uzklausīt un ieklausīties," uzskata "Guardian Careers".  "Tāpat šāda jūsu interese pozitīvi ietekmēs darba devēja viedokli par to, cik šim darbam varat būt nozīmīgs."

Papildu apmācības


Foto: Shutterstock

Kāda veida papildu apmācības organizācija varētu piedāvāt?

Šis jautājums liek noprast, ka jūs labprāt apgūtu jaunas un nostiprinātu esošās zināšanas, izrādot vēlmi, ka esat gatavs sniegt organizācijai pēc iespējas labāku veikumu.

Atvērts jaunām zināšanām


Foto: Shutterstock

Kādas karjeras izaugsmes varētu būt piedāvātas šajā organizācijā?

Arī šis jautājums darba devējam liks noprast, ka esat atvērts jaunām zināšanām un vēlaties tās ieguldīt organizācijas izaugsmē.

Organizācijas mērķi


Foto: Shutterstock

Kā tieši organizācijas veicamie uzdevumi ir saistīti ar organizācijas mērķiem?

Šāds jautājums pievērš uzmanību tam, ka priekšroku dodat komandas darbam, raksta "Guardian Career". Tas liek noprast, ka meklējat darba nišu, kurā varētu vislabāk iederēties un sniegt vislielāko ieguldījumu.

Uzņēmuma darba kultūra


Foto: Shutterstock

Kā varētu raksturot uzņēmuma darba kultūru?

Šāds jautājums parādīs, ka jūs zināt, cik svarīgi ir sniegt organizācijai reālus rezultātus. Jūs uzskatīs par tādu, kurš saprot darba vērtības, ir uzticīgs, kā arī to, ka strādāsiet ar pilnu atdevi.

Ikdienas jautājumi


Foto: Shutterstock

Kādi, jūsuprāt, ir galvenie jautājumi ar kādiem organizācija saskarās savā darbā? 

Interese par uzņēmumu

Foto: Shutterstock

Jūs nesen ieviesāt jaunu produktu/ pakalpojumu/ nodaļu/  projektu, kādu labumu tas nesīs organizācijai?

Šie jautājumi norādīs, ka šis darba piedāvājums jūs ir nopietni ieinteresējis, kā arī liks noprast, ka esat veicis izpēti un izdarījis savus secinājumus, un tagad vēlaties dzirdēt vispārējo analīzi. 

Uzņēmība veidot komunikāciju

Foto: Shutterstock

Vai es varu pastātīt mazliet vairāk par manu interesi veidot komunikāciju ar cilvēkiem, attīstīt jaunas idejas, labākas darba sistēmas ieviešanu?

Šis gan ir  bezkaunīgs veids, kā iegūt atļauju, lai viss notiek bēc jūsu gribas, bet, iespējams, ir vērts riskēt un atstāt pārliecināta cilvēka iespaidu. 

Paškritika par atbilstību darbam

Foto: PantherMedia/Scanpix

Vai, jūsuprāt, es atbilstu šim amatam?

Protams, sākumā gan šāds jautājums var šķist pārdrošs, taču tieši šāda jautājuma uzdošana parādīs, ka spējat pieņemt kritiku, laprāt uzklausāt citu pieredzi un vēlaties no tās mācīties. Pie šī jautājuma turpinot sarunu, būtu iespēja arī pašam sevi pierādīt, ka esat atbilstošs šim amatam, iesaka "Guardian". 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!