Foto: Reuters/Scanpix
Vācijas lielākā banka "Deutsche Bank" ceturtdien paziņoja, ka likvidēs 9000 darbavietu un aizies no desmit valstu tirgiem, īstenojot 3,8 miljardu eiro izmaksu samazināšanas programmu pēc tam, kad trešajā ceturksnī strādāja ar rekordlieliem zaudējumiem.

Viens no bankas jaunajiem ģenerāldirektoriem Džons Kraiens preses konferencē teica, ka grupa plāno izbeigt darbību desmit ārvalstu tirgos un darbavietu skaitu samazināt par apmēram 9000 pilnas slodzes pozīcijām. Tāpat plānots atteikties no 6000 ārpakalpojumu sniedzējiem.

Tiek gaidīts, ka pasākumi "ļaus izmaksas samazināt par apmēram 3,8 miljardiem eiro", teica Kraiens.

Viņš atzina, ka bankai būs jāpieņem "grūti lēmumi", lai padarītu tās struktūru vienkāršāku un rentablāku, kā arī labāk atbilstu regulatoru prasībām.

Kraiens paziņoja, ka "Deutsche Bank" plāno slēgt filiāles Dānijā, Somijā, Norvēģijā, Maltā, Argentīnā, Čīlē, Meksikā, Peru, Urugvajā un Jaunzēlandē. Tirdzniecības aktivitātes no Brazīlijas plānots pārcelt uz globālajiem un reģionālajiem mezgliem.

Ārvalstīs nākamo divu gadu laikā plānots pārdot aktīvus, kuros kopumā ir 20 tūkstoši darbavietu.

"Deutsche Bank" tīrie zaudējumi jūlijā-septembrī sasniedza 6,01 miljardu eiro. Peļņas rādītāju ietekmēja investīciju bankas un privātpersonu apkalpošanas bankas "Postbank" vērības pārvērtējums saistībā ar plāniem tās pārdot.

Banka trešdien paziņoja, ka šogad un nākamgad neizmaksās dividendes.

Ziņots, ka Amerikas Savienotās Valstis (ASV) izvērsušas izmeklēšanu naudas atmazgāšanas lietā, apsūdzot Vācijas lielāko banku "Deutsche Bank" fiktīvu darījumu iesaistē Maskavā, ziņo laikraksts "Financial Times".

Jau vasarā Ņujorkas Finanšu pakalpojumu dienests (DFS) informēja par izmeklēšanu, kas koncentrējas uz vairāku miljardu dolāru vērtiem darījumiem, ko "Deutsche Bank" veikusi Krievijā un kas pēc DFS uzskatiem varētu būt izmantoti, lai slēptu naudas pretlikumīgu izvešanu no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!