Foto: Saeimas administrācija

Saskaņā ar Eiropas Komisijas (EK) novērtējumam pastāv iespējamība, ka Krievija atslīdēs atpakaļ recesijā, TV3 raidījumam "Nekā Personīga" norādījis EK viceprezidents Valdis Dombrovskis.

"Tas atbilst arī Eiropas Komisijas analīzei, ka Krievijā ir nopietnas ekonomikas problēmas un tur ir vairāku faktoru ietekme. Tur ir gan sankcijas, kas tiek piemērotas pret Krieviju, naftas cenu kritums, kas, protams, negatīvi ietekmē Krieviju kā lielu naftas un gāzes eksportētājvalsti, tās galu galā ir arī karadarbības Austrumukrainā izmaksas un tās ir strukturālās problēmas, kas bija Krievijas ekonomikā pirms visiem šiem notikumiem,'' pastāstījis Dombrovskis.

Arī Lietuvas finanšu ministrs Rimantas Sadžius "Nekā Personīga" norādījis, ka Krievijai ir problēmas ar ekonomiku: "Tas, ko mēs redzam un tas, ko es redzu tirdzniecības attiecībās starp Lietuvu un Krieviju, tie nav galvenokārt ģeopolitiski jautājumi, kas ietekmē tirdzniecību, bet mūsu partneru pirktspējas kritums un rubļa kritums. Kas ir fakts. Krievijai ir problēmas ar savu ekonomiku."

Jau vēstīts, ka Krievijas premjers Dmitrijs Medvedevs šonedēļ paziņojis, ka Rietumvalstu noteiktās sankcijas un Maskavas atbalsts Austrumukrainas reģionam kopā Krievijai izmaksā aptuveni 107 miljardus ASV dolāru.

Tāpat Medvedevs norādījis, ka krīze ir krietni smagāka nekā ticis prognozēts iepriekš.

"Ja iekšējais spiediens pastiprināsies, naftas cenas ekstremāli zemā līmenī saglabāsies vēl ilgi, mums nāksies attīstīties citā ekonomiskajā realitātē. Kas mūs visus pārbaudīs tā teikt pēc pilnas programmas. Un tā būs tā realitāte, kurā mums visiem vajadzēs iemācīties strādāt," Medvedeva pausto citē TV3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!