Šobrīd nav pazīmju, kas liecinātu, ka Lielbritānijas referenduma piemēram par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) varētu sekot arī citas valstis, intervijā "Bloomberg" otrdien sacīja Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis.

"Mēs esam pārāki par populismu, un ir jāstrādā, lai to parādītu iedzīvotājiem," atbildot uz jautājumu par cīņu pret galēji labējo partiju popularitāti, sacīja Dombrovskis.

Dombrovskis intervijā arī neprognozēja, vai Lielbritānija uzsāks formālo procedūru, lai izstātos no ES. "Tas šobrīd ir Lielbritānijas lēmums, un viņiem ir jāizlemj," sacīja komisārs.

Tāpat amatpersona atgādināja, ka Lielbritānija būs daļa no ES vismaz vēl divus gadus.

Vēstīts, ka Lielbritānijas politiķis lords Džonatans Hils sestdien, 25. jūnijā, paziņojis, ka noliks vienu no prestižākajiem EK komisāru portfeļiem – finanšu stabilitātes, finanšu pakalpojumu un kapitāla tirgus savienības portfeli. EK prezidents Žans Klods Junkers šo amatu nolēmis uzticēt Latvijas ekspremjeram Dombrovskim.

Tāpat ziņots, ka ceturtdien notikušajā referendumā par Lielbritānijas turpmāko dalību ES vairums britu izlēmuši par izstāšanos no ES. Par aiziešanu no savienības nobalsoja 52%, bet par palikšanu – 48%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!