Foto: AFP/Scanpix
Eiropas Aeronavigācijas drošības organizācija (EADO) drošības apsvērumu dēļ aizliegusi visus Eiropas aviokompāniju reisus uz Krimu.

EADO, kuras biedri ir 40 Eiropas valstis, norāda, ka neatzīst jebkādu Krimas gaisa telpas kontroles pārvaldības organizāciju, kas nav tiešā Ukrainas pakļautībā. Organizācija šobrīd nespējot garantēt drošību Eiropas aviokompānijām, kad tās atrodas Krimas gaisa telpā.

Ukrainas prezidenta kandidāts Oļegs Luško norādījis, ka šis AEDO paziņojums esot pirmās reālās Eiropas sankcijas pret Krimu.

„airBaltic” visus lidojumus uz Krimas lielāko lidostu Simferopolē esot atcēlusi jau pagājušonedēļ, „Delfi” uzzināja kompānijā.

Jau ziņots, ka līdz šim Latvijas nacionālā aviosabiedrība „airBaltic” nodrošināja lidojumus uz Krimu. Ukrainas konflikta laikā, klientiem, kas mainījuši savus ceļojumu plānus un vairs nevēlējās doties uz Krimu, aviosabiedrība "airBaltic" piedāvāja atlīdzināt vien samaksātos lidostu nodokļus.  

"airBaltic" komunikācijas pārstāvis Jānis Vanags portālu "Delfi" informēja, ka pēc kompānijas lēmuma uz Krimu vairs nelidot,  lidsabiedrība klientiem kompensējot visas biļetes cenu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!