Foto: LETA

Eiropas Komisija (EK) gatavojas par gadu pagarināt atbalsta pasākumus Eiropas Savienības (ES) lauksaimniekiem, kurus skāris Krievijas noteiktais lauksaimniecības produkcijas embargo, vēstīja Bulgārijas ziņu aģentūra "Sofia News Agency".

EK norādīja, ka oficiālo lēmumu pieņems tuvākajās nedēļās.

"Līdz šim ES pieņemtajiem nozīmīgajiem pasākumiem (...) ir bijusi nozīmīga loma, mīkstinot aizlieguma ietekmi. Tagad, gandrīz gadu vēlāk, aizliegumam tiekot pagarinātam, mums ir jāturpina nodrošināt drošības tīkls, lai sniegtu drošību ražotājiem, kas turpina saskarties ar grūtībām saistībā ar aizliegumu," norādīja ES lauksaimniecības un lauku attīstības komisārs Fils Hogans.

Augļu un dārzeņu nozarē paredzētie pasākumi varētu stāties spēkā nākamajā nedēļā, bet piena nozarē - no 1.oktobra.

Piena nozarē šobrīd atbalsta pasākumi paredz atbalstu sviesta un vājpiena pulvera iepirkšanai un uzglabāšanai. Bez pagarināšanas šie pasākumi noslēgtos šī gada 30.septembrī.

Attiecībā uz augļiem un dārzeņiem EK rosina par gadu pagarināt pasākumus, kas bija spēkā līdz 30.jūnijam un aptvēra nozīmīgākās augļu un dārzeņu grupas, kuras bija ietekmējis Krievijas embargo.

Šie pasākumi paredz finansējumu, lai no tirgus tiktu izņemti pāri palikušie augļi un dārzeņi, kas tiek piešķirti labdarības organizācijām. Līdzīgi no tirgus tiek izņemti arī citi produkti, tostarp dzīvnieku barība, kā arī tieki veikti citi pasākumi.

Saistībā ar Krievijas agresiju Ukrainā 2014. gada 1.jūlijā pret Krievijas enerģētikas, aizsardzības un finanšu sektoriem tika noteiktas ES sankcijas. Krievija uz tām atbildēja, 2014.gada augustā aizliedzot ievest lielāko daļu pārtikas produktu no ES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!