Foto: Publicitātes foto

Eiropas Komisija (EK) otrdien paziņoja, ka joprojām plāno šogad panākt draudzīgu konkurences izlīgumu ar "Google", neskatoties uz jaunām sūdzībām pret ASV interneta gigantu.

"Dažu nākamo dienu laikā mēs nosūtīsim noraidījumu vēstules 19 sūdzībām pret "Google", un es domāju, ka pēc vasaras mēs spēsim noslēgt šo izmeklēšanu," pavēstīja Eiropas Savienības (ES) konkurences komisārs Hoakins Almunija.

"Google" un EK februārī panāca vienošanos par apsūdzībām, ka pasaulē lielākais interneta meklēšanas pakalpojums izspiež konkurentus Eiropas meklēšanas tirgū, tādējādi izvairoties no tiesiskiem pasākumiem un iespējamiem bargiem naudassodiem.

Tajā laikā Almunija norādīja, ka šī vienošanās attiecas uz EK paustiem satraukumiem par konkurenci, kas 2010.gadā izraisīja izmeklēšanu pret "Google".

Februārī panāktā vienošanās paredz, ka "Google" meklējumu rezultātos līdzvērtīgi atspoguļos arī konkurējošos pakalpojumus. Konkurenti pauduši bažas, ka "Google" ļaunprātīgi izmanto savu dominējošo stāvokli Eiropas interneta meklēšanas sistēmu tirgū.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!