Foto: AFP/Scanpix
Grieķijā ekonomikas krīze un stingrā taupības politika laika posmā no 2009.gada līdz 2010.gadam līdz pašnāvībai novedusi vismaz 500 valsts pilsoņus vīriešus, ziņo „The Guardian”.

Pie traģiskās krīzes un pašnāvību skaita datu korelācijas nonākuši zinātnieki Portsmutas Universitātē Lielbritānijā, kur pētīta ekonomikas krīzes un veselības problēmu mijiedarbība.

Pētnieki apgalvo, ka katrs 1%, ko Grieķijas valdība apcirpa savā budžetā, esot paaugstinājis pašnāvību skaitu vīriešu vidū valstī par 0,43%.

Profesors un pētījuma līdzautors Alans Kollins norāda, ka ekonomikas krīzes ietekme uz cilvēku veselību lielākoties skarot vīriešus, kuri nespējot pārvarēt psiholoģisko spiedienu par dzīvi nabadzībā un smagos finansiālos apstākļos. Kad runa ir par pašnāvībām, tad riska grupa esot vīrieši vecumā no 45 līdz 89 gadiem, pētījuma secinājumos minējis Kollins.

Jau ziņots, ka Grieķijas ekonomiskā izdzīvošana no 2010.gada ir atkarīga no Eiropas Savienības (ES) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) palīdzības programmas.

Pēc sešiem ekonomiskās recesijas gadiem tiek prognozēts, ka Grieķijai 2014.gadā izdosies panākt nelielu budžeta pārpalikumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!